(Arkivfoto) En mand fra Sønderborg sultestrejker i protest mod den behandling han har fået i jobcentret. Foto: Esben Salling/Ritzau Scanpix

Søren sultestrejker i protest mod jobcentret: De fleste er bange for at stå frem

6. jan, 14:39
Søren Thomsen mener, at jobcentret i Sønderborg har behandlet hans sag forkert. Men da hverken politiet eller domstolen vil tage sig af hans sag, har han indledt en sultestrejke.

Søren Thomsen sultestrejker, fordi han er utilfreds med den behandling, han har fået af sit jobcenter.

Sagen drejer sig om, at jobcentret har trukket Søren Thomsen i hans indtægt, fordi de siger, at han var domsmand den 31. maj 2017. Det nægter den 53-årige mand, der har været sygemeldt i omkring 15 måneder, dog:

LÆS OGSÅ: Nu indføres obligatorisk pension

- Men jeg har ikke fået udbetalt et honorar den 31. maj 2017. Jeg har skaffet kontoudskrift fra banken, der viser, at jeg ikke har fået de 1100 kroner den pågældende dag, og en oversigt fra retten, der viser, at jeg ikke var domsmand i den periode, men jobcentret vil ikke godkende mine beviser. De siger bare, at de har fået indberetning om det fra E-indkomst. Det må jo være fordi, retten har lavet en fejl ved indberetningen, fortæller Søren Thomsen til Arbejderen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Søren Thomsen har forsøgt at køre sagen i Retten ved Sønderborg, men Søren Thomsen mente ikke, at der blev lyttet til hans argumenter. Han har også forsøgt at politianmelde sagen. Men ifølge Arbejderen vil politiet heller ikke tage sig af Søren Thomsens sag.

Derfor har han taget sagen i egen hånd og sultestrejker for at gøre opmærksom på Sønderborgs jobcentre.

– Der er mange, som skriver til mig om problemer med jobcentret. Der er så mange sager, men de fleste er bange for at stå frem. Vi mødes en gruppe en gang om måneden og snakker om problemerne og hjælper hinanden. Vi har støtte fra en advokat, og selv har jeg arbejdet som bisidder, fortæller Søren Thomsen til Arbejderen.

LÆS OGSÅ: Tidligere tv-vært opretter datingprofil - Nu vil jeg finde en mand

Søren Thomsen får nu ressourceforløbsydelse og håber, at han med tiden kan komme på førtidspension.