'Ministre er generelt ekstremt travle mennesker der træffer beslutninger med store konsekvenser for os alle. Hold nu op med det jantefis,' skriver Søren Pind på Twitter. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Søren Pind raser: 'Hold nu op med det jantefis'

15. jul 2020, 21:29
Ministre er travle mennesker, og derfor giver det ikke mening at udskamme dem for deres transportvaner, mener blandt andre tidligere minister Søren Pind.

Erhvervsminister Simon Kollerups (S) flyvaner har onsdag været til debat, efter Berlingske har kortlagt ministrenes rejsevaner.

I en periode på 99 dage fløj erhvervsministeren 14 gange til Jylland på officiel tjenesterejse. På 12 af turene har ministerchaufføren samtidig kørt ministerbilen frem og tilbage. Og det har fået flere til at kritisere ministerens rejsevaner.

LÆS OGSÅ: Overraskende fund i prins Henriks dødsbo: 'Det er bare så stort'

Blandt andet klimapolitisk chef hos Greenpeace Helene Hagel, der over for Berlingske kalder det 'et forkert signal midt i en klimakrise'.

Men Søren Pind, der selv har en fortid som blandt andet justitsminister for Venstre, giver ikke meget for kritikken.

'Selfølgelig kører ministerbilen til Jylland og henter ministeren ved flyet såvel som en anden bil henter ham når han lander i Kastrup. Ministre er generelt ekstremt travle mennesker der træffer beslutninger med store konsekvenser for os alle. Hold nu op med det jantefis,' skriver han på Twitter og afslutter med hashtagget 'gak'.

Heller ikke Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K) forstår kritikken.

'Skal Mette Frederiksen også tomle til Bruxelles, når der skal forhandles EU-budget?' spørger han retorisk på Twitter.

Simon Kollerup har ifølge Berlingske ikke ønsket at stille op til interview om sagen.