Søndagsturen til bageren er truet

16. okt 2008
Hver fjerde bagerforretning er i løbet af de seneste otte år forsvundet, og der bliver endnu færre i fremtiden.

 

Bagerne taber fortravlede kunder til supermarkeder og tankstationer, der har lugtet røgen fra bageriet og i stigende grad satser på det friskbagte brød, skriver 24 timer.

Torben Hansen, professor i forbrugeradfærd på Copenhagen Business School mener, at tendensen blandt andet skyldes travlhed.

Men han ser desuden et skifte i fødevarekulturen, hvor fødevarer er gået fra at være et spørgsmål om nydelse til mere og mere at blive et spørgsmål om ernæring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hertil kommer, at bagerne har haft svært ved at skaffe både faglært arbejdskraft og lærlinge i en periode med ekstrem lav ledighed.

"Det har presset udgifterne til lønninger," fortæller Ole Thorup Nielsen, som er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark, der er brancheorganisation for de selvstændige danske bager- og konditormestre.

/Newspaq/

faktaboks