Søges: 1.000 mand til at smadre grimme huse

27. jun 2013, 05:55
Nedrivningspulje skaber omkring 1000 nye job i Danmarks landzoner over de næste tre år. Det vurderer Ministeriet for Bo og Bolig.

Den genopstandne nedrivningspulje er godt nyt for beskæftigelsen i byggebranchen.

Ministeriet for By og Bolig og Landdistrikter vurderer, at nedrivningen af forladte og forhadte huse i danske landsbyer vil resultere næsten 1000 nye job i byggebranchen mellem 2014 og 2017.

Regeringens klapjagt på faldefærdige rønner udløser ros hos Byggegruppen i 3F.

"Jobbene falder lige præcis der, hvor der er mest brug for dem, nemlig i landzonerne. Beskæftigelse i bygge og anlæg er i bedring for tiden og landsbyfornyelsen forstærker den udvikling," siger formand Peter Hougård Nielsen.

I forbindelse med vækstplan-aftalen med de borgerlige partier har regeringen afsat 400 millioner kroner til fjernelse af tomme huse og ruiner i udkantsområder i 2014 og 2015.

Ifølge Ministeriet for By og Bolig og Landdistrikter løber jobskabelses-effekten dog op i 900 millioner kroner, når bidraget fra kommuner og private tælles med.

66 kommuner får del i pulje

Millionpuljen blev fordelt i starten af denne uge, og kommer i første omgang landsbyer i 66 kommuner til gode.

Hvis du selv er nabo til en faldefærdig ruin, så skal du krydse fingre for, at din landsby huser højst tre tusind bysbørn. Det er nemlig kun landsbyer på denne størrelse eller mindre, der får del i millionerne.

Private borgere kan også søge pengene, se mere her.