Socialminister tvivler på flere fattige

1. dec 2009
De humanitære organisationer har dokumentet, at flere er blevet fattige men socialministeren mener bare at de er bedre til at søge hjælp

Organisationer som Frelsens Hær, Mødrehjælpen, Børnenes Kontor og ASF-Dansk Folkehjælp melder om langt flere økonomisk trængte familier og enlige, der søger julehjælpspakker.

Det skyldes, at flere er på understøttelse på grund af den stigende ledighed, lød det samstemmende fra organisationerne, da Avisen.dk for nylig fortalte om den stigende efterspørgsel.. 

Læs også: Flere fattige familer søger julehjælp

Men indenrigs-og socialminister Karen Ellemann (V) mener ikke, at den øgede søgning nødvendigvis skyldes øget fattigdom.

Bedre til at søge

Hun siger til de hjemløses blad, "Hus Forbi", at stigningen lige så godt kan skyldes, at de fattige er blevet bedre til at søge julehjælp.

”Det er glædeligt, hvis den stigende efterspørgsel på f.eks. julehjælp er udtryk for, at de svagest stillede danskere er blevet bedre til at bruge de glimrende tilbud, som den frivillige sociale sektor tilbyder,” siger Karen Ellemann til "Hus Forbi".

Og hun mener ikke, at stigningen behøver at være udtryk for, at gruppen af fattige er vokset.

Flere eller færre?

”Nej ikke nødvendigvis. Jeg kan ikke sige, om der er blevet flere eller færre. Jeg vil blot anerkende, at der er et behov for det fantastiske stykke arbejde, som den frivillige sociale sektor udfører," siger Karen Ellemann.

Både Socialforskningsinstituttet, Det Nationale Center for Velfærd og AE-Rådet har dokumenteret en stigning i antallet af fattige i Danmark.