Snevejr tvinger Erik på efterløn

2. dec 2010
Reglerne er så stramme, at Erik ikke længere kan få dagpenge, når mester sender ham hjem på grund af snestorm. Derfor går han på efterløn.

Erik Hansen på 62 år er tagdækker, og de kan ikke arbejde i snevejr, da tagene ellers bliver ødelagt.

Derfor sender mester ham hjem, når det fyger. Det kaldes i daglig tale "sendt hjem på vejrlig".

Før regeringens ændringer af reglerne om dagpenge fik Erik supplerende dagpenge på ca. 700 kroner om dagen, for hver dag vejret gjorde arbejdet umuligt.

Men nu har Erik kun 30 ugers supplerende dagpenge på to år. Derefter smækker dagpengekasssen i. Og med det danske vejr smækkede kassen i for Erik Hansen for to uger siden.

Tvunget på efterløn

"Jeg har nu brugt mine 30 uger. Derfor har jeg ingen indtægt, så længe det sner. Og varer vinteren længe, så taber jeg 50.000 kroner. Så har jeg ikke til huslejen. Den risiko kan jeg ikke tage," siger Erik Hansen.

Han synes, at han er heldig, at han er 62 år gammel, for så kan han vælge at gå på efterløn i stedet for. Og det er lige, hvad han har tænkt sig at gøre. Og det selv om han mister den bonus han ville få, hvis han ventede et år med at gå på efterløn.

Jagtet væk fra arbejdet

"Regeringen jager os jo væk fra arbejdsmarkedet med de regler. Jeg kan jo faktisk godt arbejde til jeg er 65 år, som regeringen gerne vil have, men kun hvis jeg fik supplerende dagpenge, hver gang mester sendte mig hjem på vejrlig," siger Erik Hansen.