Tre mænd er blevet anholdt for narkosmugling af politiet i Danmark og Norge i en koordineret aktion. Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters/Ritzau Scanpix

Smuglede kilovis af stoffer: Tre anholdt

16. jan 2020, 09:10
Politiet i Danmark og Norge har i en koordineret aktion anholdt tre mænd for narkosmugling.

Tre mænd, hvoraf de to er 28 år og den tredje er 49 år, er onsdag blevet anholdt for smugling af narkotika i Danmark og Norge i koordineret politiaktion. Den blev foretaget af Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi og norsk politis specialenhed Kripos, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

Mændene kan nu se frem til at blive sigtet for indsmugling af en større mængde kokain fra Danmark til Norge, oplyser Særlig Efterforskning Vest og Kripos i en pressemeddelelse. Selve aktionen fandt sted i Sydøstjylland, Horsens og i området omkring Brædstrup, hvor der blev foretaget syv ransagninger. 

De to 28-årige mænd er blevet anholdt og skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Horsens torsdag formiddag. Samtidig er den 49-årige mand blevet anholdt i Norge i en tilsvarende aktion og vil senere blive fremstillet for retten i Norge med henbilk på fængsling, oplyser Kripos. 

Hos Særlig Efterforskning Vest oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen, at de tre mænd har smuglet flere kilo kokain, og at efterforskningen har stået på gennem længere tid. 

- Det er en proaktiv indsats, som har gjort, at der er blevet beslaglagt en større mængde kokain. Indsatsen er sket i tæt samarbejde mellem dansk og norsk politi, siger Brian Voss Olsen til eb.dk.

Han slår i samme omgang fast, at han ikke kan oplyse, hvordan kokainen er blevet fragtet fra Danmark til Norge.  

LÆS OGSÅ: Thorning afslører - Var i krise som statsminister