Smør dig til en gratis ferie i Thailand

29. mar 2012
Vil du 11 dage på ferie til Thailand? Eller bruge 40 kroner hver dag på pizza eller sandwich? Smør din egen madpakke og få råd til ferien.

Smører du din egen madpakke og lærer at bruge resterne fra aftensmaden, så sparer du op til 6.000 kroner på et år. Lige nok til 11 dage i Thailand.

Oveni bliver du sundere og får mere energi på jobbet.

Det lover Michael René og Preben Vestergaard fra Suhr's Professionshøjskolen Metropol, der står for en række uddannelser i ernæring og sundhed.

De har lavet tre bud til Avisen.dk på madpakker, der kan bringe dig nærmere turen til Thailand. Den hjemmelavede frokost koster mellem 13 og 18 kroner at lave, og bruger du de rester fra aftensmaden, du ellers ville have smidt ud, bliver det endnu billigere.

Se opskrifterne og få fem gode råd til at købe billigt ind

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Hvert år kasserer vi 75 kilo spiseligt affald, især kødpålæg og grøntager. Tænker man madpakken ind i indkøbet til aftensmaden, så man kan bruge resterne af for eksempel kylling og pasta eller lave lidt ekstra, er der mange penge at spare, som man ellers smider i skraldespanden," siger Preben Vestergaard.

Et vigtigt måltid

Resterne kan også muntre madpakken en del op, så det ikke bare er flade madder med leverpostej og spegepølse hver dag.

Udover prisen vil din chef også takke dig for den medbragte madpakke. Spiser du ordentligt, så undgår du at gå død hen på eftermiddagen.

"Frokost er dagens vigtigste måltid, fordi det er der, vi er aktive, og den er afgørende for, hvordan vi fungerer resten af dagen. Frokosten skal bidrage med 30% af den energi, vi har brug for resten af dagen," siger Michael René.

Kilde: Preben Vestergaard, kandidat i ernæringsvidenskab og husholdningsvidenskab, Michael René levnedsmiddelkandidat, Suhr's Professionshøjskolen Metropol.

Artiklen blev bragt første gang i januar 2011.