20201025-141954-L-1920x1920we
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) må de næste dage holde sig hjemme. (Arkivfoto) Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Smittet embedsmand får minister til at isolere sig

13. nov 2020, 07:47
Pernille Rosenkrantz-Theil (S) holder sig de kommende dage for sig selv, fordi departementschef har corona.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er gået i selvisolation, efter departementschefen i ministeriet, Birgitte Hansen, er testet positiv for coronavirus.

Det skriver ministeren på Facebook. Det er anden gang, at Rosenkrantz-Theil isolerer sig efter mulig eksponering for smitte.

- Jeg håber, at hun snart er rask og frisk igen. Og forbander den virus langt væk, skriver ministeren.

Pernille Rosenkrantz-Theil har allerede været i isolation en gang. Den 3. november fortalte hun på Facebook, at hun havde været til møde med en smittet kollega. Derfor gik hun i isolation, indtil hun fik en negativ coronatest.

Ministeren afventer nu resultatet af en ny coronatest. Også sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er i isolation.

Det er han gået i, efter en person i hans husstand er testet positiv for corona. Det meddelte Sundheds- og Ældreministeriet onsdag morgen.

En anden minister, nemlig justitsminister Nick Hækkerup (S) kunne tidligere i november fortælle, at han var smittet med coronavirus. Også en række andre politikere på Christiansborg er bekræftet positive.

Det gælder blandt andre De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen og den tidligere minister Lars Christian Lilleholt (V) blev så syg med coronavirus, at han måtte indlægges.

Ligeledes har en række folketingsmedlemmer været i isolation efter at have været til eksempelvis møder med smittede, indtil de har fået svar på en test.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) har været i isolation. Det skete, efter hun havde været til møde med Nick Hækkerup.

Den 6. november vurderede Styrelsen for Patientsikkerhed dog, at smitten på Christiansborg var inddæmmet.

Desuden lød vurderingen, at smitteudbruddet i Folketinget var begrænset.

/ritzau/