Smidt ud af skolen for Facebookkommentar

18. feb 2014, 14:00
22årige Kim Larsen blev smidt ud af skolen, fordi han skrev en kommentar på Facebook.

22-årige Kim Larsen fik mandag den chokerende melding, at han ikke længere var velkommen på den erhvervsskole, hvor han er i skolepraktik.

Årsagen er, at Kim har skrevet en kommentar i en støttegruppe på Facebook for en afskediget lærer. Det skriver BT.

"Jeg blev opfordret til at melde mig ind i facebookgruppen ’ Behold Svend Quvang på HG’ og komme med en kommentar. Jeg skrev så på siden ‘Keep Svend or die’ - som i talemåden. Det er blot en talemåde, og den er ikke henvendt til nogen," siger den 22-årige salgsassistentelev Kim Larsen til BT.

Alligevel valgte Herningsholm Erhvervsskole at smide Kim Larsen ud og i øvrigt melde ham til politiet for trusler.

Skal finde nyt praktiksted

Den nu sigtede Kim Larsen skal finde et andet sted at afslutte sin skolepraktik, inden han 1. juli starter som elev i en dagligvarebutik, hvor han skal færdiggøre sin HG-uddannelse.

Han er meget frustreret over forløbet.

"Jeg synes, det er dybt latterligt. Det er bare en talemåde, og jeg har prøvet at forklare det til både skolen og politiet," siger Kim Larsen til BT.

Men den forklaring er skolen ikke lydhør over for.

"Det kan godt være, det er en talemåde, men en trussel er en trussel. Vi har en meget klar og tydelig politik på det her område, og det er en nultolerance over for trusler af elever og lærere, og det ved Kim Larsen udmærket. Vi har derfor valgt at sige, at vi må håndhæve vores nultolerance i den her sag og sige, at Kim Larsen ikke længere kan være elev på vores skole," siger skolens uddannelsesdirektør, Nils Hedegaard, til BT.