Smarte sælgere snød folk ind i fagforening

19. jan 2010
Et ukendt antal danskere er blevet opsøgt af sælgere, der har fuppet dem til et medlemskab af Det Faglige Hus.

Konkurrencen blandt fagforeningerne er hårdere end nogensinde.

Mens fagforeningerne i LO mister medlemmer, har "Det Faglige Hus" i Esbjerg succes.

Men iveren for at hverve medlemmer har i nogle tilfælde været svær at kontrollere.

Avisen.dk kan i dag afsløre, at Det Faglige Hus har hyret et bureau, der har snydt tilfældige forbipasserende i storcentre og i trafikknudepunkter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Vi beklager det, men der findes desværre en hel del tilfælde, hvor folk er blevet meldt ind, selv om de kun er gået med til at få mere information om Det Faglige Hus," erkender Mette Jul, kommunikationschef i Det Faglige Hus.

Opkrævning og rykkere

Bureauets provisionsaflønnede sælgere har spurgt folk, om de måtte sende dem mere information om Det Faglige Hus.

Har folk accepteret tilbuddet om informationsmateriale, er de i stedet blevet meldt ind i fagforeningen og har efterfølgende fået tilsendt kontingent-opkrævning og rykkere.

Når de vrede ufrivillige medlemmer har henvendt sig til Det Faglige Hus, er de blevet bedt om skriftligt at forklare deres ærinde.

De har altså ikke kunne slippe fri af medlemskabet ved bare at ringe til fagforeningen.

Aggressivt bureau

"Bureauet, vi har hyret til at hverve medlemmer arbejder på en helt anden aggressiv måde, end vi gør. I bureauet er der i nogle af de teams, som går på gaden, opnået enighed om, at det er legalt at gøre sådan," forklarer hun.

"Hvis vi selv havde været på gaden for at hverve medlemmer, var det her aldrig sket," siger Mette Jul, der tør ikke gætte på, hvor mange, der er blevet meldt ind mod deres ønske.

Mange betaler aldrig

Men hun slår fast, at der blandt de ”medlemmer”, som bureauet har hvervet, er mange, der aldrig betaler deres kontingent. Derfor ophører deres medlemsskab.

Og hun fortæller, at de af bureauets medarbejdere, der snød folk til medlemsskab, er blevet fyret, efter at Det Faglige Hus henvendte sig med en skideballe. Kun derfor tør Det Faglige Hus fortsætte med at samarbejde med bureauet.

Samarbejde må ophøre

"Men sker det igen må samarbejdet ophøre. Det er ikke vores interesse, at folk mod deres vilje bliver meldt ind. Vores sagsbehandlere er trætte af det," siger kommunikationschefen.

Hun tvivler på, at nogle af de mennesker, der mod deres ønske er blevet fagforeningsmedlemmer, alligevel har valgt at betale. Dertil er kontingentet for højt, mener hun.

Hun forklarer, at udmeldingerne skal ske skriftligt af hensyn til dokumentation.