Slut med Ritts Kløvermarkendrøm

18. sep 2008
Ritt Bjerregaard S gik til valg på at love 5000 boliger til 5.000 kr. i husleje. En stor del af dem skulle have ligget på Kløvermarken. Men det bliver ikke til noget.

Venstres leder i Københavns Borgerrepræsentation, Pia Allerslev, erklærer nu projektet for stendødt, efter at hun og overborgmester Ritt Bjerregaard har underskrevet en hensigtserklæring om byens budget for 2009.

"Kløvermarken er ikke en del af aftalen. Vi har i stedet finansieret det manglende grundsalg på 300 millioner kroner, som man regnede med, at Kløvermarken ville indbringe," siger Pia Allerslev ifølge Politiken.dk.

Den konservative leder Mogens Lønborg bekræfter, at Ritt Bjerregaards prestigeprojekt ikke blev til andet end et luftkastel.

"Den meget røde epoke i København er slut, og der er ingen røde elementer i det budgetforlig, som der er lagt op til," siger sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K).

Anne Vang, Socialdemokraternes politiske ordfører, siger dog at drømmen om billige boliger lever endnu.

"Det er klart, at når vi havde tænkt os at bygge billige boliger ved Kløvermarken, så er det ikke en fordel for billigbolig-projektet, at der ikke er politisk flertal for Kløvermarken," siger hun.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her