Slog 15 metrojob op ansatte ingen danskere

27. maj 2013, 10:34
Portugisisk metrofirma søgte 15 nye ansatte til København på Jobindex, men har kun ansat portugisere.

Det portugisiske metrofirma Cinterex slog i januar 15 stillinger op i forbindelse med byggeriet af den nye metro i Købenahavn. Jobbene blev slået op på jobindex.dk, og mere end 100 interesserede henvendte sig.

Men nu har metrofirmaet droppet alle danske ansøgere og i stedet ansat arbejdskraft fra hjemlandet Portugal, skriver Fagbladet 3F.

”Det er korrekt, at Cinterex forsøgte at finde dansk arbejdskraft, da de skulle ansætte betonarbejdere. Men det viste sig, at de danske ansøgere ikke var indstillet på at arbejde til den overenskomstmæssige løn, der blev tilbudt,” siger Jens Munch, kommunikationschef i Copenhagen Metro Team, der har Cinterex som underentreprenør.

Elo Hansen, faglig sekretær hos 3F, ærgrer sig over, at ingen danskere fik jobbet.

”De søgte mellem 10 og 15 kvalificerede jord- og betonarbejdere. Det kunne vi sagtens skaffe,” siger han til Fagbladet 3F.

”Man søger kvalificeret arbejdskraft, får mange ansøgninger, og så vælger man alligevel at hente udlændinge ind. Det undrer mig dybt. Jeg kender til flere, der har søgt, som var yderst kvalificerede,” siger Elo Hansen.

Kilde: Fagbladet 3F