Slid dig syg men få ingen erstatning

15. feb 2011
Vi skal arbejde længere, men vi får ingen erstatning, hvis vi bliver syge som 67årige.

Er du 35 år kan du først gå på pension, aller tidligst når du er 67 år. Det besluttede politikerne i 2006.

Men bliver du syg, efter du fylder 65 år, får du ingen penge fra den forsikring for kritisk sygdom, som du har betalt til i årevis gennem dit arbejde.

Det bekræfter Forsikring og Pension, forsikrings- og pensionsselskabernes interesseorganisation.

"De fleste af de kollektive forsikringer for kritisk sygdom, som arbejdsmarkedet parter har aftalt sig frem til, dækker kun til du er 65 år, som det er i dag," siger Leif Kvistgaard chefkonsulent i Forsikring og Pension, forsikrings- og pensionsselskabernes interesseorganisation.

Hullet skal lappes

Det vil Patientforeningen gerne have ændret, så pensionsalder og de forsikringer, som arbejdsmarkedet aftaler følges ad.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det opstår jo et hul, hvis folk skal blive ved med at arbejde, men de sidste arbejdsår ikke er dækket af de forsikringer, som normalt gælder på arbejdsmarkedet. Det bør ændres, så forsikringerne følger pensionsalderen," siger Jørgen Kvistgaard næstformand i patientforeningen.

Erstatning betalt af jobbet

Typisk har de fleste ansatte en forsikring, som udbetaler dem et engangsløb, hvis de bliver kritisk syge fx får kræft, mens de stadig har et job.

De fleste har også en dækning, hvis de er i job og dør. Summen udbetales til de efterladte.

Forsikring og Pension mener, at ansatte på sigt vil blive dækket efterhånden som arbejdsmarkedets parter får justeret alderen for forsikringen, så de svarer til folkepensionsalderen. Men ingen vil garantere det. Og heller ingen vil forklare, hvorfor det ikke er sket fire år efter. Men indtil det sker, vil en stor gruppe kunne komme i klemme, lyder det fra patientforeningen.

"Risikoen for at blive syg stiger jo med alderen, især hvis man arbejder. Det er jo netop dem, der har brug for sådan en forsikring," siger Jørgen Kvistgaard.