Sled sig til mavesår uden ekstra løn

5. apr 2010
Jens Dahmani arbejdede flere timer over dagligt. Men hans chef gav ham hverken afspadsering eller ekstra løn. Til gengæld fik han mavesår.

I over et år sled Jens Dahmani som leder for at få sin chefs drøm - en biograf – op at stå.

Det betød en arbejdsuge på over 55 timer og mange nætters arbejde i de store lokaler, der skulle indrettes.

Det betød også ansvar for tolv medarbejdere, byggearbejdet, budgetterne og aftalerne med myndighederne og samarbejdspartnerne.

Men han fik kun 30.000 kroner i løn om måneden. Jens Dahmani fik hverken overarbejdsbetaling, afspadsering. Til gengæld fik han fleksible arbejdstider i chefens favør.

Og til slut kostede arbejdspresset ikke blot hans fritid, men også helbredet.

Med blødende mavesår

"Jeg fik til sidst blødende mavesår og stress. Jeg prøvede at gøre min chef opmærksom på problemerne, men han var altid ude at rejse og gjorde intet ved problemerne, når jeg endelig fik ham i tale," siger Jens Dahmani.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Mange danskere har det seneste år fået sværere ved at nå deres arbejdsopgaver inden for normal arbejdstid. Otte ud af ti har overarbejde, og mange får hverken løn eller afspadsering for det ekstra arbejde.

Læs: Vi knokler på jobbet, men får ingen belønning

Jens Dahmani har altid sat en ære i at være en arbejdshest.

"Det var måske også derfor jeg blev ved. Projektet var jo spændende, og jeg ville gerne gøre det godt også for medarbejderne. Jeg kunne ikke løfte mig op over situationen," siger Jens Dahmani.

Slæbte chefen i retten

Men en dag fik han nok.

"Min chef gav mig på fem minutter syv store arbejdsopgaver, som jeg skulle løse på en dag, oven i alle mine andre opgaver. Jeg fik nok og sagde til ham, at syv ekstra opgaver ville jeg simpelthen ikke kunne nå," siger Jens Dahmani.

Chefens svar var, at på en byggeplads ville han have fået tyve arbejdsopgaver. Til sidst gik Jens Dahmani til sin fagforening. Den påbegyndte en sag mod hans chef, og efter en lang retssag fik Jens Dahmani en erstatning på 250.000 kroner.