LØNNEDGANG FOR JOB: Skuffet Bente: Jeg frygter fyringer nu

17. sep 2013, 15:09
Det er sørgeligt. Det mener Bente Meldgaard, der har arbejdet på Danish Crowns slagteri i Herning i 10 år. Hun frygter, at slagteriet nu er i farezonen for at blive lukket.

Hun havde håbet på et ja til kollektiv lønnedgang. Men for få øjeblikke siden blev Bente Meldgaard ringet op af chefen, der fortalte, at aftalen blev stemt ned.

60 procent af Danish Crowns slagteriarbejdere har sagt nej til lønaftalen. 40 procent har sagt ja. Det oplyser formand Ole Wehlast fra Fødevareforbundet (NNF).

"Jeg er skuffet. Jeg synes, at det er sørgeligt, at det er den fremtid, vi går i møde. Men vi må tage resultatet til efterretning," siger Bente Meldgaard fra Danish Crowns slagteri i Herning.

Før lønaftalen kom på bordet, havde ledelsen i Danish Crown varslet 1.000 fyringer.

"Hvis det bliver et nej, må vi respektere det. Så må vi sætte os ned sammen med tillidsrepræsentanterne og drøfte, hvordan vi kommer videre herfra," sagde divisionsdirektør Jesper Friis fra Danish Crown, før resultatet af afstemningen var kendt.

Forståelse for flertallet

Selvom slagteriarbejder Bente Meldgaard er skuffet, kan hun godt forstå, hvorfor et flertal af kollegerne har stemt lønaftalen ned. Hun var nemlig selv i tvivl, før hun satte sit kryds.

"Jeg har forståelse for, at folk ikke har følt sig trygge nok til at sige ja. Flere har sagt: Det er ligegyldigt, om vi stemmer ja eller nej. Vi bliver jo fyret alligevel," siger hun.

Ifølge Bente Meldgaard har tilliden mellem ledelse og ansatte før fået skrammer.

"Det her har handlet om, hvorvidt den enkelte medarbejder har stolet på ledelsen i Danish Crown. Vi er før blevet lovet både det ene og det andet og er blevet - på godt jysk - røvrendt, så det har i høj grad handlet om tillid," forklarer hun.

I fyrings-farezonen

Bente Meldgaard, der har fri i dag, er bange for, at det er netop hendes arbejdsplads, der kan blive ramt af fyringer.

"Jeg frygter, at der skal fyres flere, og at der er mindst et slagteri, der bliver lukket i Danmark," siger hun.

"Herning er et af de slagterier, der er i farezonen, men vi har et godt udgangspunkt," uddyber hun.

Slagteriet ligger i midtbyen og kan derfor ikke udvides. Desuden kan slagteriarbejdere hverken arbejde aften eller nat, fordi høj støj er forbudt i byen.

700 arbejdsløse giver kø

Slagteriarbejderen, der er uddannet ergoterapeut, håber, at hun og kollegerne er så dygtige, at ledelsen holder hånden over afdelingen i Herning.

"Jeg er ikke i tvivl om, at der er nogle, der er kede af det lige nu. Vi er alle glade for vores arbejdsplads, og vi vil gerne bevare den. Cirka 700 arbejdsløse her i Herning - det er mange, der skal stå i kø," siger Bente Meldgaard.

Hun tjener "en god løn", så hun kunne godt leve med, at der blev lidt mindre i lønningsposen. Men flertallet af kolleger ville det altså anderledes.

Nu forsøger Bente Meldgaard at se fortrøstningsfuldt på fremtiden.

"Selvom det er fysisk hårdt, så er jeg glad for at gå på arbejde hver dag, fordi jeg har nogle knald-gode kolleger. Jeg håber, at vi klarer den," siger hun.