Skuffede lærere gør oprør gennem nyt parti

20. jul 2013, 05:55
Nyt landsdækkende parti har allieret sig med lærere og skoleelever forud for kommunalvalget til november.

Folkeskolelærer Bettina Thorsøe følte sig tromlet af de etablerede politiske partier under forårets lærerlockout.

Derfor har hun meldt sig ind i det nye parti Demokraterne, der har allieret sig med lærere og skoleelever forud for kommunalvalget til november.

"Som lærer følte jeg mig ekstremt svigtet af de andre partier og politisk hjemløs. Ingen lyttede til os lærere. Det var som at slås mod kæmper," siger Bettina Thorsøe, som stiller op for Demokraterne i Tårnby Kommune.

Arbejdstidsaftaler skal forhandles lokalt

Demokraterne er et landsdækkende centrum-venstre parti, som blev stiftet i februar af Kristendemokraternes tidligere partiformand Per Ørum.

Partiet har baseret sin skolepolitik på input fra både lærere og skolelever.

"Vi vil gerne lytte og tage ved lære af praktiske erfaringer fra virkeligheden," siger Per Ørum.

Partiet anbefaler blandt andet, at lærernes arbejdstidsaftaler forhandles lokalt. Det var netop et af stridspunkterne i forårets folkeskolekonflikt.

Den inkluderende strategi over for den omstridte branchegruppe har tilsyneladende givet pote.

Den ledige folkeskolelærer Nick Leo Olsen meldte sig også ind i Demokraterne under lærerkonflikten.

"Jeg følte, at de gamle partier tromlede hen over os lærere, hvor de i stedet burde lytte til os og bruge vores praktiske viden," siger han.

Nick Leo Olsen har blandt andet sat sit fingeraftryk på Demokraternes skolepolitik med et forslag om, at der skal mere viden om dansk kultur ind i lærerplanerne.

Megafedt!

Også Danske Skolelever er blevet hørt. For eksempel i form af et krav om sanktioner mod skoler, som ikke sikrer et ordentligt arbejdsmiljø for eleverne.

"Det er megafedt, at de gider lytte til os og til lærerne, for det er os, der sidder i miljøet til daglig," siger Agnete Vienberg Hansen, formand for Danske Skolelever.

Demokraterne har siden februar opnået godt 7.000 underskrifter. De skal op på knap 21.000 for at kunne stille op til næste folketingsvalg.