20200803111340425_1000
Sidste år medvirkede Christopher Læssø i "Vild med dans" sammen med sin professionelle dansepartner Karina Frimodt. I år skal han selv være vært på dansekonkurrencen "Den vildeste danser" sammen med Vild med dans-værtinden Christiane Schaumburg-Müller. Foto: Daniel Stjerne/TV 2/Free

Kendt skuespiller får nyt job

6. aug 2020, 09:15
Da han uddannede sig til skuespiller, led Christopher Læssø af voldsom sceneskræk, men det har ændret sig.

Han har budt deltagere og publikum velkommen i flere sæsoner af talentkonkurrencen "Danmark har talent" på TV2 og i sangkonkurrencen "All Together Now" på Kanal 5.

Men selv om Christopher Læssø ubesværet styrer slagets gang på tv, så har den 35-årige skuespiller, der nu skal være vært på "Den vildeste danser" ikke altid været glad for at stå på en scene.

- Mens jeg gik på skolen (Statens Scenekunstskole, red.), fik jeg sådan et angsttilfælde, inden vi skulle lave et eller andet på andet år. Jeg har også prøvet det senere hen.

- Jeg havde sindssygt meget sceneskræk. Det var uhensigtsmæssigt, for nogle gange kunne jeg næsten blive helt paralyseret, fortæller han.

Værtsarbejdet har betydet, at Christopher Læssø nu føler sig mere til rette på scenen - men det har kostet på skuespilfronten.

- I starten sagde alle: "Tænk dig om! Du kan ikke både være skuespiller og tv-vært". Men jeg blev stædig, for hvorfor kan jeg ikke det?

- Jeg begyndte med det, lige da jeg kom ud af skolen, så der er naturligvis mange teaterroller, jeg har måttet vinke farvel til, og min udvikling som skuespiller gik også lidt i stå.

- Jeg gik på kompromis, men jeg lærte mange andre ting, og jeg kan mærke, at værtsarbejdet har hjulpet mig. Jeg kan stadig få nerver på, når jeg står på en scene, men ikke som før, forklarer han.

I "Danmark har talent" var Christopher Læssø vært sammen med Felix Smith, så den store prøvelse var at stå på scenen selv.

- Jeg sagde ja til at lave "All Together Now", og det var ligesom ilddåben at skulle gøre det alene.

- Jeg bliver aldrig typen, der bare er helt afslappet på en scene, for jeg har hjernedødt meget energi, men nu har jeg mere overskud og stoler mere på mine egne evner, forklarer han.

Christopher Læssø har også lært ikke at blæse tingene ud af proportioner.

- Jeg prøver ikke at gøre det til mere, end det er. Ingen dør af at lave en fejl på fjernsyn. Tværtimod bliver man mere menneskelig.

- Det handler også om at få overskud over for deltagerne. Jeg er der selvfølgelig for seerne, men lige så meget for deltagerne. Jeg kan godt lide mennesker, og jeg er meget nysgerrig, og nu kan jeg hvile i det uden at tænke: "Hov, det var en dårlig formulering, eller nu fik jeg kigget i det forkerte kamera". Det er jeg sgu ligeglad med, siger han.

Christopher Læssø vil gerne lave mere tv fremover, men skuespillet er langtfra lagt på hylden.

Sidste år medvirkede han i komedien "De frivillige" med blandt andre Anders Matthesen, og til oktober skal Christopher Læssø spille Robin Hood på Folketeatret, hvor han tidligere har optrådt i "Mød mig på Cassiopeia".

- Jeg er tv-vært, men jeg er også alt muligt andet. Hvis opgaven er sjov, så er jeg 100 procent på. Så ville det være dumt ikke at gribe chancen, slår han fast.

"Den vildeste danser" har premiere fredag den 7. august på TV2 klokken 20.

/ritzau/