Skrap lov: Ryg tre cigaretter og du er fyret

29. nov 2013, 17:24
Ansatte på Nordsjællands Hospital får fremover en fyreseddel, hvis de fanges med en smøg i munden tre gange, meddeler hospitalet.

Læger, sundhedspersonale og andre ansatte på Nordsjællands Hospital i Hillerød kan godt finde nikotintyggegummi frem og melde sig på førstkommende rygestopkursus.

I hvert fald vil hospitalet nu slå hårdt ned på ansatte, der overtræder det rygeforbud, der blev indført i 2010. Mange rygende medarbejdere har nemlig haft svært ved at holde smøgen fra munden og har derfor bappet i smug på gangene.

Men nu er det slut.

Lederne vil de kommende uger gå runder for at snuppe de nikotinhungrende syndere. Ansatte, som fanges i at ryge første gang, slipper med en mundtlig advarsel. Anden gang er advarslen skriftlig. Og formaster man sig til at ryge tre gange, bliver man fyret, skriver Sjællandske medier på baggrund af hospitalets nyhedsbrev På Tværs.

Hospitalet mener, at de smug-rygende medarbejdere sender et dårligt signal, når sygehuse netop forsøger at rette op på rygningens skadelige virkninger.