Henning Bagger/Ritzau Scanpix Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter usædvanlig arbejdsnedlæggelse: Nu arbejder skraldemænd igen

14. jan 2020, 09:00
En artikel i mediet Nordjyske har fået skraldemændene i Aalborg til at nedlægge arbejdet.

Skraldemænd i Aalborg har nedlagt arbejdet tirsdag. Årsagen er hverken dårlige arbejdsforhold eller varslede fyringer. Det er derimod en protest over en artikel i Nordjyske.

Mediet har nemlig skrevet en artikel om, at skraldemændene er utilfredse med deres arbejde.

LÆS OGSÅ: Hundredvis af ansatte stikker af fra Arbejdstilsynet - 'Det skriger til himlen'

Overfor Ekstra Bladet forklarer Jan Schrøder, der er kommunikationsmedarbejder hos Aalborg Kommune, nærmere om arbejdsnedlæggelsen:

- Det er korrekt. Vi er ved at danne os et overblik over situationen, men der er tale om en arbejdsnedlæggelse. Det er blevet besluttet efter et fagligt møde blandt vores renovationsarbejdere. De er utilfredse over det billede, som er blevet tegnet af arbejdsmiljøet, i Nordjyske.

Ifølge Ritzau er skraldemændene utilfredse med, at der i Nordjyske er blevet tegnet et billede af, at de er bange for at brokke sig.

- Folk er jo rystede over den beskrivelse. Vi har alle muligheder for at komme til orde via de organer, der er herude, siger tillidsmand Jan Jessen.

Til TV 2 Nord uddyber han problematikken: 

- Vi er utilfredse med, at Nordjyske kun har beskrevet den ene side af sagen. Det er kun to medarbejdere, der har beklaget sig til dem, resten af os er faktisk glade for vores arbejde, siger tillidsmanden. 

Han fortæller også, at de forventer at gå i arbejde igen i løbet af formiddagen. Desuden ønsker han at tage en snak med chefredaktøren for Nordjydske, Søren Christensen, om utilfredsheden over det billedet, som avisen tegner af arbejdspladsen.

Ifølge flere medier har skraldemændene klokken 11 tirsdag formiddag genoptaget arbejdet.