(Arkivfoto). Skraldemændene på Østerbro og Nørrebro har i dag valgt at nedlægge arbejdet. Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix

Skraldemænd har nedlagt arbejdet: Det handler om færdsels­sikkerheden

19. nov 2019, 14:41
Skraldemændene på Nørrebro og Østerbro i København har nedlagt arbejdet på grund af færdselssikkerheden.

"Skraldemændene på Østerbro og Nørrebro har i dag valgt at nedlægge arbejdet. Der bliver derfor ikke samlet affald ind."

Det skrev Københavns Kommune mandag på hjemmesiden nemaffaldsservice.kk.dk og Twitter. Arbejdet er i dag stadig ikke genoptaget.

LÆS OGSÅ: Fundet død efter tre år: Radioen kørte stadig

Det handler om færdselssikkerheden

Til mediet Mit Nørrebro siger tillidsrepræsentant for skraldemændene i City Renovation, Kim Rosenberg, at arbejdsnedlæggelsen handler om færdselssikkerhed og kravene til skraldemændenes biler.

- De biler, vi kører i i dag, er bygget op med en glasdør, så vi bedre kan se cyklister gennem sidevinduet og dermed undgå højresvingsulykker. Det har de biler, som vi skal køre fremover, ikke, siger Kim Rosenberg til Mit Nørrebro.

City Renovation har over for A4 Nu ingen yderligere kommentarer, andet end at man betragter arbejdsnedlæggelsen som overenskomststridig. Firmaet henviser i øvrigt til moderselskabet HCS. HCS har heller ingen kommentarer, men henviser tilbage til City Renovation.

Der har som et led i det fagretlige system i dag været møde mellem de involverede parter.

Københavns Kommune skriver endvidere på sin hjemmeside, at kommunen håber, at arbejdet bliver genoptaget hurtigst muligt.

A4 Nu arbejder på at få kommentarer fra parterne på baggrund af dagens møde.

LÆS OGSÅ: Mand død i jobcentret