City Renovation havde et ønske om at indsætte "nye" skraldebiler på Østerbro og Nørrebro, men de lever ifølge skraldemændene ikke op til kravene. Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix

Skraldemænd genoptager arbejdet: Der bliver alligevel ikke indsat nye biler

20. nov 2019, 18:08
Efter at have nedlagt arbejdet i to dage genoptog skraldemændene på Østerbro og Nørrebro i Københavns Kommune onsdag arbejdet.

Skraldemændene på Østerbro og Nørrebro i Københavns Kommune genoptog onsdag morgen arbejdet, efter det har været nedlagt i to dage.

Det skete, efter tillidsrepræsentant for skraldemændene i City Renovation Kim Rosenberg fortalte sine kolleger, at der nu var fundet en foreløbig løsning på striden mellem skraldemændene og renovationsvirksomheden.

- Stridigheden drejer sig i det store hele om, at City Renovation havde et ønske om, at indsætte nogle biler, der ikke levede op til kravene i udbudsmaterialet, siger Kim Rosenberg.

LÆS OGSÅ: Skraldemænd har nedlagt arbejdet: Det handler om færdsels­sikkerheden

City Renovation varetager i dag affaldshåndteringen på Østerbro og Nørrebro, men skraldemændenes nuværende biler skulle midlertidigt udlånes til Silkeborg Kommune i en periode på seks måneder. Derfor havde City Renovation et ønske om at indsætte "nye" biler på Østerbro og Nørrebro, men de lever altså ifølge skraldemændene ikke op til kravene.

Kravene er ifølge Kim Rosenberg tredelte: Færdselssikkerhed, arbejdsmiljø og klima. Blandt andet er udsynet i det nye bilers højre side ikke tilstrækkeligt, indstigningen er for høj og brændstoffet er ikke klimavenligt nok.

- Det er nogle af de krav, vi umiddelbart har opdaget, at bilerne ikke lever op til, siger Kim Rosenberg og fortsætter:

- Og på trods af mine formaninger om ikke at gøre det, nedlagde mine kollegaer så arbejdet.

Det førte til en forhandling mellem Kim Rosenberg og City Renovation, der altså endte med at arbejdet onsdag blev genoptaget. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra City Renovation om, hvordan problemet med bilerne til Silkeborg Kommune skal løses, men Kim Rosenberg oplyser, at parterne på baggrund af et møde tirsdag er blevet enige om ikke at indsætte de nye biler i Københavns Kommune.

LÆS OGSÅ: Skraldemænd genoptager arbejdet