Der skulle være omkring 10 til 15 skraldemænd i civilt tøj ved Vestforbrændingen i Glostrup. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Skraldemænd blokerer indgange: Raser over fyringer

29. jun 2020, 10:50
Skraldemændene er sure over fyringen af to kolleger. Remondis vil ikke udtale sig om interne anliggender.

Op mod 30 skraldemænd blokerede mandag formiddag indgangen til Vestforbrændingen i Glostrup og Amager Ressourcecenter på Amager.

Det oplyser en talsmand for skraldemændene til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Stress er bare sådan noget, man siger, man har: 'Vi risikerer, at det bliver ulven kommer'

Politiet er ifølge talsmanden mødt op for at tale med skraldemændene.

Skraldemændene arbejder for Remondis og har strejket siden torsdag i sidste uge.

Talsmanden oplyste omkring klokken 09.15, at blokaden ville ophøre omkring klokken 10.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry omkring klokken 10.30, at skraldemændene selv har opløst blokaden ved Amager Ressourcecenter på Amager.

Der skulle være omkring 10 til 15 skraldemænd i civilt tøj ved hver forbrænding.

Talsmanden, der ikke vil oplyse navn, oplyser, at de strejkende skraldemænd er utilfredse med "fyringen af to kolleger", "dårlige arbejdsforhold" og "trusler fra ledelsen."

Remondis oplyser til TV 2 Lorry, at man ikke vil udtale sig om interne forhold i pressen.

I sidste uge oplyste Remondis til TV 2 Lorry, at man forventede, at skraldemændene ville genoptage arbejdet mandag morgen.

Det er altså ikke tilfældet.

Arbejdsnedlæggelsen rammer følgende kommuner, hvor der ikke vil blive samlet skrald: Brøndby, Gladsaxe, Gentofte, Lyngby, København, Roskilde, Rudersdal og Helsingør.

Talsmanden oplyser, at en kollega blandt andet er fyret efter at have udtalt sig kritisk om ledelsen. Bemærkningerne i den forbindelse var angiveligt så grove, at ledelsen valgte at fyre medarbejderen, oplyser talsmanden.

En fyring var dog ikke rimelig, mener talsmanden, og derfor vil skraldemændene strejke "indtil fyringerne bliver trukket tilbage," lyder det.