Skoleledere på stribe går ned med stress

15. sep 2008
Skoleledere og souschefer på københavnske folkeskoler går ned med flaget på stribe. Det viser to nye undersøgelser, der sætter fokus på skoleledernes stress i Københavns kommune.

Det er først og fremmest politikerne, der stresser, skriver Ugebrevet A4, der sammen med Kaas og Mulvad står bag en rundspørge blandt 71 københavnske skoler, som viser, at skolepolitikken sidste år kostede en sammenbrudt skoleleder eller souschef på en ud af fire folkeskoler.

Situationen kræver drastiske løsninger, mener skoleleder på Øster Farimagsgade Skole, Axel Bech, der er formand for Københavns Skolelederforening. Han mener, at politikerne enten må skære opgaven til, eller også må de skille sig af med lederne, hvis de mener, det er dem, der er noget i vejen med.

"I stedet for at lade folk gå ned med flaget, så må de hellere fyre de ledere, der ikke magter opgaven. Der var da ikke nogen virksomhed, der ville overleve, at hver fjerde leder var sygemeldt," siger Axel Bech.

A4's rundspørge afslører et skolevæsen, der er ved at synke i knæ under kravene om dokumentation, evaluering og registrering af alt fra mobbepolitik til skolens økonomi.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her