Retssagen mod den afdøde byrådspolitiker og murermester Poul Erik Schwærters drabsmand er indledt i Retten i Helsingør. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix (arkiv)

Murer brutalt myrdet: "Grinede hånligt af mig"

14. jan 2020, 13:16
74-årig mand nægter sig skyldig i drab, men har tidligere fortalt, hvordan han skød sin tidligere ven i ryggen med et jagtgevær.

Ved Retten i Helsingør blev der på førstedagen af en dramatisk drabssag afspillet en lydfil fra alaramcentralen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

LÆS OGSÅ: Nu står Ari Behns far frem: Jeg fandt ham

På lydfilen hører man den sigtede ringe til alarmcentralen og sige: "Jeg har skudt en mand". Han bliver efterfølgende spurgt om offeret er i live og svarer: "Nej, det tror jeg ikke".

Ydermere kan man høre tiltalte råde offerets hustru til at lade være med at gå op i soveværelset.

11. marts sidste år skød den tiltalte den et år ældre murermester og tidligere lokalpolitiker Poul Erik Schwærter i ryggen med et jagtgevær.

Men den 74-årige gerningsmand nægter sig skyldig i drab. Han erkender sig til gengæld skyldig i grov vold.

LÆS OGSÅ: Nu står Ari Behns far frem: Jeg fandt ham

De to mænd var bedste venner, men den 74-årige følte sig svigtet i en sag om forurening af sin grund.

Den tiltalte har ikke ønsket at udtale sig i retten, men sagde blandt andet ved grundlovsforhøret i marts:

- Jeg spurgte, om han kunne være det bekendt, som han havde gjort imod mig. Han vågnede og grinede hånligt af mig, som han plejede. Han satte sig op i sengen med benene ud over sengekanten. Så går jeg rundt om sengen, tager den ene patron og får trykket af.

Skuddramet foregik på Poul Erik Schwærters ejendom i Nellerød øst for Helsinge i Nordsjælland. Poul Erik Schwærter var tidligere byrådsmedlem for Venstre i Helsinge Kommune.

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører fyret: Påkørte dement mand