Skipper har fået særlig garanti af Mette F: "Dét skal bekæmpes"

26. jun 2019
Enhedslistens politiske ordfører er stolt over nattens regerings-aftale, og glæder sig over, at en ny regering har forpligtet sig til ikke at føre en politik, der øger uligheden.

Tidligere på natten udtrykte Pernille Skipper stolthed over det regerings-resultat, som hun og resten af de røde partier nåede frem til i løbet af natten. 

Udover regeringens nye klima-lov og en ny aftale om minimumsnormeringer i daginstitutioner, har Enhedslisten ifølge Pernille Skipper fået en særlig "garanti" og "forsikring" for, at den nye S-regering ikke vil føre en politik, der øger uligheden.

Det indebærer også, at, at regeringen ikke sænker skatten i toppen eller sænker overførselsindkomsterne.

- Det betyder samlet set, at vi er ude af et regime, hvor man tager penge fra dem, der er syge eller ude af job, for at give til de rige. Vi er ude af de arbejdsudbudsreformer, som har præget de senere år, siger Pernille Skipper til TV2 News

- Vi har fået et meget klart løfte om, at uligheden skal bekæmpes. Når vi skal finde pengene, så skal det ske på en social retfærdig måde, siger Pernille Skipper.

Samtidig peger Pernille Skipper på, at samarbejdet med Socialdemokratiet næppe bliver en symfoni uden mislyde.

-  Der er stadig masser af uenighed med Socialdemokratiet på udlændingeområdet, men vi er glade for et løfte om mere velfærd, sagde Pernille Skipper til tv-stationen.