Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Sket i ugen: Kvindelige korporaler klager over besøg fra Arbejdstilsynet

6. feb, 16:10
A4 Arbejdsmiljø giver dig her et overblik over væsentlige arbejdsmiljøhistorier fra ugen. Læs blandt andet om en ny ministeriel arbejdsgruppe, nyt BFA-materiale og to kvindelige korporaler fra Hærens Sergentskole i Varde, der vil have deres navne renset efter et tilsynsbesøg.

Kvindelige korporaler vil have renset deres navne

Vi begynder 'Sket i ugen' med en sag fra Varde Sergentskole, der i efteråret fik et strakspåbud fra Arbejdstilsynet efter sager om mobning og chikane.

Nu har sagen taget en ny drejning, da to kvindelige korporaler på skolen har klaget til Arbejdstilsynet over den behandling, de fik, da tilsynet var på besøg.

Det skriver Jydske Vestkysten.

De to korporaler føler, at de på uretfærdig vis blev anklaget for mobning af andre kolleger.

Den ene skriver i sin klage til Arbejdstilsynet:

"Jeg finder det usandt, at jeg skulle gå og bagtale de civile i andres påhør og kan ikke nikke genkendende til denne adfærd. Jeg føler mig krænket, overset, nedgjort af Arbejdstilsynet og kæmper med en følelse af tillidsbrud og manglende respekt fra to af mine civile kolleger."

Hanne Sofie Tromborg Olsen, tilsynsdirektør i Arbejdstilsynet, ærgrer sig over, at korporalerne har haft en negativ oplevelse med tilsynet.

- Der ærgrer mig, at flere af forbundets (Hærens Konstabel- og Korporalforening, red.) medlemmer har haft den beskrevne oplevelse af de tilsynsførendes adfærd. Jeg vil derfor gerne understrege, at de relevante oplysninger fra forbundets medlemmer er indgået i sagen, siger hun til JV.dk.

Forsvarets Auditørkorps har indledt en undersøgelse af mobbe- og chikanesagen.

Eks-ansatte: Leder oversvømmede os med kærlighed

Nok om arbejdsmiljøudfordringer i Forsvaret. Nu skal vi videre til en arbejdsplads, hvor det psykiske arbejdsmiljø har været godt.

Måske lidt for godt ...

Det mener i hvert fald tidligere medarbejdere i iværksættervirksomheden Frokost.dk, der har stået frem i Finans.dk og fortalt om den tidligere direktør, Martin Bjerregaards, måde at bedrive ledelse på.

De tidligere medarbejdere mener, at serieiværksætteren Bjerregaard gik mere op i kærlighedsstole og hulahop-ringe til de ansatte end i kerneopgaven.

Han stoppede som direktør i Frokost.dk – der senere skiftede navn til Able – lillejuleaften sidste år.

Kritikken går på, at Martin Bjerregaard ansatte sine favoritter – sine disciple – og fyrede dem, der ikke kunne indordne sig. Ifølge de tidligere medarbejdere mindede arbejdsmiljøet til sidst om en sekt.

Selv afviser han alle beskyldninger.

- Det er helt ved siden af. Vi skulle bare i en anden retning med virksomheden – og jeg blev så sat i spidsen for at gøre den meget mere iværksætterdrevet, end den havde udviklet sig til i løbet af årene. Men det er jo deres oplevelse, så det må jeg klart tage til efterretning, siger Martin Bjergegaard til Finans.dk.

Martin Bjerregaard har tidligere skrevet et indlæg til A4 Arbejdsmiljø. Læs det her. 


Benny Engelbrecht i baggrunden og Peter Hummelgaard i forgrunden har nedsat en arbejdsgruppe. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ministre nedsætter arbejdsgruppe

Der har nok ikke været brugt hulahop-ringe under byggeriet af den nye Storstrømsbro. Men hulahop-ringe eller ej, så har byggeriet været præget af alvorlige sikkerhedsproblemer med en række strakspåbud og bødeforlæg til følge. 

Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal opsamle erfaringer med at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø på store infrastruktur- og byggeprojekter.

Det kan være store broprojekter som Storstrømsbroen, men også opførelsen af de nye supersygehuse.

Arbejdsgruppen skal til april nedkomme med anbefalinger til, hvordan det forebyggende arbejdsmiljøarbejde på disse projekter kan understøttes bedst i fremtiden.

BFA præsenterer nyt materiale

Det er uvist, om sikkerhedsproblemerne ved Storstrømsbroen kunne være undgået, hvis de ansatte havde holdt flere pauser.

Men pauser og restitution i løbet af en arbejdsdag gavner faktisk arbejdsmiljøet.

Derfor har BFA Velfærd og Offentlig administration udsendt nyt materiale om restitution og pauser på jobbet. Materialerne er alt lige fra animationsfilm og podcast til dialogkort, vejledning og vidensark.

Du kan læse mere om de nye BFA-materialer her.

Litauer død efter arbejdsulykke

Og nu til noget mere tragisk:

En litauisk statsborger døde den 22. januar af sine kvæstelser, efter at han kom alvorligt til skade på sit arbejde hos produktionsvirksomheden Limfjords Danske Rodfrugter 2019 A/S i Storvorde.

Det fortæller Fagbladet 3F, der har talt med Nordjyllands Politi.

En uge før dødsfaldet – den 15. januar – blev litaueren klemt af en togvogn, der fordeler rodfrugter ned i siloer. Han lå efter arbejdsulykken i kunstigt koma, inden han afgik ved døden.