Skattesmæk venter tusindvis af danskere

22. mar 2010
Tusindvis af danskere risikerer at få et ordentlig rap over fingrene næste år, hvis ikke de ændrer deres forskudsopgørelse.

Flere hundredetusinde danskere kan få et gevaldigt skattesmæk næste år, for reglerne har ændret sig, men det har danskerne tilsyneladende ikke opdaget.

"Det er chokerende få, der har været inde og ændre deres forskudsopgørelse omkring renteudgifter til realkreditinstitutter, og de kommer til at betale restskat næste år," siger Richardt Hanlov, direktør i forretningsudvikling hos Skat, til Nordjyske.dk

Renten på flekslån, som størstedelen af de danske husejere har finansieret deres bolig med, blev mere end halveret ved rentetilpasningen i december, og det betyder, at indehaverne af flekslån får en meget lavere renteudgift i år end sidste år - og dermed også et langt lavere fradrag.

Kun 158.000 danskere har siden den 10. december ændret deres forskudsopgørelse i nedadgående retning, hvad angår renteudgiver til realkreditinstitutter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Men cirka 600.000 ville have fordel af at gøre det, så det er altså kun hver fjerde, der har foretaget disse rettelser," siger Richardt Hanlov.

Han peger på, at mange har realkreditlån for både to og tre millioner kroner. De kommer til at betale mellem 30.000 og 50.000 kroner mindre i renteudgifter i år, og det lyder måske positivt. Men ændres forskudsopgørelsen ikke, kan det nemt udløse en restskat på 15.000-25.000 kroner næste år.