Sagen får ikke konsekvenser for Jens Brøchner (billedet), understreger skatteminister Morten Bødskov (S). Foto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix (arkiv)

Skattechef efter ny afsløring af byggefirma: "Jeg er så ærgerlig over den her sag"

23. jan 2020, 11:39
VK-Byg, som har arbejdet på departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchners sommerhus, kan snyde statskassen, vurderer skatteadvokat.

Ekstra Bladet kalder det dumt, når departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchner har ladet et byggefirma, som har ikke har en revisor, stå for bygningen af et anneks og en terrasse ved hans sommerhus i Rørvig.

LÆS OGSÅ: Jannie har en ADD-diagnose: "Hun er en uvurderlig medarbejder"

Med valget af VK-Byg har Jens Brøchner valgt en virksomhed, der benytter sig af en metode, som åbner for skattesnyd og koster statskassen milliarder af kroner, skriver avisen.

- Når man ikke har en revisor til at kontrollere oplysningerne i sit regnskab, så åbner det for, at man kan skrive præcis de oplysninger, man selv vil, som direktion. Helt uden at der er nogen mulighed for, at det bliver kontrolleret, siger skatteadvokat Torben Bagge, TVC Advokatfirma, til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet udbetalte VK-Byg 1,2 millioner kroner i lønudgifter i 2018, selvom man oplyser over for myndighederne at have mellem fem og ni ansatte.

- Jeg er så ærgerlig over den her sag, og hvis jeg havde vidst, at jeg kunne komme i en situation, hvor der var usikkerhed om det her, så havde jeg selvfølgelig kigget lidt mere ned i det, siger Jens Brøchner til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree i store smerter: "Vi håber på ro"

Ekstra Bladet har beskrevet, at to litauiske håndværkere overnatter i sommerhuset, mens Fagbladet 3F har afdækket, at de to litauere ikke har nogen ansættelseskontrakt, og at de får deres løn i hånden.

Samtidig er arbejdet på departementschefens sommerhus ikke registreret i det lovpligtige RUT-register for udenlandsk arbejdskraft.

Jens Brøchner har efter afsløringerne stoppet arbejdet og droppet VK-Byg, samtidig har 3F anmeldt sagen om byggeriet til Arbejdstilsynet.

Desuden har skatteminister Morten Bødskov (S) udtalt sig i sagen til Ritzau:

- I denne sag står det klart for mig, at Jens Brøchner ikke har tænkt sig godt nok om og ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok. Han har ikke været grundig nok i forhold til, om der var ordnede forhold, og det har han jo også selv erkendt, siger Morten Bødskov.

Sagen får ikke konsekvenser for Jens Brøchner, understreger ministeren.

LÆS OGSÅ: Kommune i kæmpe brøler: - Vi er meget kede af det