Øens Murerfirma har for første gang i sin 27-årige levetid leveret et underskud i 2018. Det skriver Finans.

Firmaet blev kendt, da det kom frem, at tidligere borgmester for beskæftigelse og integration i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (RV), blandt andet havde lånt et lokale af firmaet gratis til fejring af en fødselsdag.

Men administrerende direktør og medejer af Øens Murerfirma, Thomas Damm, mener ikke, at underskuddet, der lyder på 11,1 millioner kroner, er en konsekvens af skandalen.

- Sagen omkring Anna Mee Allerslev har os bekendt ikke haft indvirkning på vores 2018-regnskab, siger Thomas Damm til Finans. 

Underskuddet skyldes, ifølge Thomas Damm, blandt andet prisstigninger i materialer, omkostninger til ny tømrerafdeling samt problemer med at skaffe arbejdskraft.

- For vores vedkommende har det ført til en stigning i lønomkostningerne på over 8 mio. kr. i forhold til 2017, hvor vi realiserede omtrent samme omsætning. Det har vi ikke været gode nok til at forudse, siger Thomas Damm til Finans.

Da murerfirmaet hoppede ind i 2018, var det ellers med et overskud fra det forgangne år på 10 millioner kroner.

Thomas Damm og stifteren af firmaet, Jan Elving, som tilsammen udgør ejerkredsen, har smidt godt og vel 10 millioner kroner i kassen for at dække underskuddet.

Anna Mee Allerslev og Øens Murerfirma

I 2017 kunne B.T. afsløre, at den forhenværende borgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (RV), havde lånt et festlokale til fejring af sin 30-års fødselsdag gratis af Øens Murerfirma

Firmaet og Anna Mee Allerslevs tidligere forvaltning for beskæftigelse og integration var tætte samarbejdspartnere

Mediedækningen førte til, at Anna Mee Allerslev bad firmaet om en regning, så hun kunne betale for leje af lokalet. Regninigen lød på 1000 kroner

I april 2019 fastslog Folketingets Ombudsmand, at det var i strid med gavereglerne

I 2018 afslørede B.T., at firmaet også havde stået for store renovationer i Anna Mee Allerslevs lejlighed på trods af, at hun hævdede, firmaet kun havde lavet hendes badeværelse

Sagen med Øens Murerfirma lå blandt andet til grund for, at den tidligere borgmester forlod sin stilling

Kilde: TV 2 Lorry, B.T., Finans