Skandaleramt jobcenter brændt ned til grunden

14. mar 2012
Jobcenter Syddjurs er pist væk efter voldsom brand. Det var det eneste, vi ikke havde brug for, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Dagpenge-skemaer, jobplaner og sygejournaler. Alt er væk.

Jobcenteret i Syddjurs Kommune er brændt ned til grunden efter en stor brand natten til mandag.

”Det er meget voldsomt. Der er simpelthen ikke mere tilbage. Det er uforståeligt, at så meget kan brænde så hurtigt,” siger Gunnar Sørensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i kommunen.

Medarbejderne er blevet genhuset på rådhuset i Ebeltoft, men de arbejdsløse og sygemeldte, der havde en aftale med kommunen, har fået en fridag.

Ifølge Gunnar Sørensen går der en uge eller to endnu, før jobcenter-medarbejderne er oppe i omdrejninger igen.

”Vi trængte til arbejdsro”

Jobcenteret i Syddjurs har i de seneste måneder været udsat for hård kritik i blandt andet Avisen.dk på grund af kommunens praksis over for sygemeldte borgere.

Derfor rammer branden ekstra hårdt, siger Gunnar Sørensen.

”Det var det eneste, vi ikke havde brug for på jobcenteret. Som du ved, har vi været trukket rundt i pressen, og det påvirker selvfølgelig jobcenteret. Det har været rimeligt frustrerende for medarbejderne at få en brand oveni. Vi trængte til arbejdsro,” siger han til Avisen.dk.

Ingen kom til skade under branden, men borgmesteren i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille, kom i uføre.

Da hun skulle inspicere skaderne ovenfra, blev hun fanget i brandvæsenets liftvogn. På grund af tekniske problemer måtte Kirstine Bille derfor flagre i 30 meters højde i en halv time over sit nedbrændte jobcenter.

”Det var koldt. Men jeg fik tid både at nyde solopgangen og besigtige skaderne på bygningen,” fortæller Kirstine Bille til Århus Stiftstidende.