Ansatte hos Bornholms Politi er langt fra tilfredse med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, som de kræver afsat. Foto: Malene Anthony Nielsen / Ritzau Scanpix

Skandale i politiet: Betjente kræver direktør fyret

3. dec 2019
En samlet medarbejdergruppe hos Bornholms Politi forlanger i et brev til Rigspolitiet, at deres politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen får sparket.

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen står i centrum for en skandale hos Bornholms Politi. Her har medarbejderne sendt et brev til Rigspolitiet, hvori de kræver direktøren fyret.

Af brevet fremgår det blandt andet, at medarbejderne både anser hendes ledelsesstil for at være ødelæggende og nedbrydende for arbejdsmiljøet, skriver bt.dk. 

- Motivationen og trivslen hos medarbejderne er i frit fald. Utilfredshed og frustration over gentagne eksempler på uhensigtsmæssige, autoritære beslutninger og dispositioner, præger hverdagen, står der ifølge bt.dk i brevet til Rigspolitiet, som slutter således:

- Der er derfor ikke længere tillid til hende som organisatorisk leder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I brevet står der også, at hun har diktatorisk ledelsesform, som ikke inddrager ledere og medarbejdere. Og at ledelsesformen skaber en magtdistance, som ikke passer ind i en moderne dansk arbejdskultur.

Tidligere har sagens hovedperson været ansat hos Fyns Politi, hvor der ifølge TV2 Fyn herskede mistillid mellem direktøren og medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand taber en milliard

- Jeg kender hende ikke. Jeg har også hørt om gnidningerne, der har været på Fyn, men jeg er åben for at få samarbejdet til køre, sagde tillidsrepræsentant Michael Mortensen til TV 2/Bornholm, da Kit Claudi Grøn-Iversen i maj 2018 tiltrådte som ny direktør på den danske solskinsø efter at være blevet forflyttet fra Fyn.

HR-direktør hos Rigspolitiet Ina Eliasen bekræfter problemerne hos Bornholms Politi. 

- Rigspolitiet har konstateret, at der ikke er et tillidsfuldt og respektfuldt samarbejde i den øverste ledelse i Bornholms Politi, hvilket har konsekvenser for samarbejdsklimaet i hele politikredsen, siger hun og forklarer, at Rigspolitiet derfor er gået ind i sagen.

Politiets øverste myndighed har igangsat tiltag, der skal sikre et bedre samarbejdsklima, mere tydelige ledelsesveje og funktioner i hele politikredsen.

I en mail til B.T. slår Kit Claudi Grøn-Iversen fast, at hun er lydhør over for kritikken.

- Jeg er bekendt med kritikken og lytter til den. Jeg tager situationen alvorligt. Rigspolitiet har iværksat et mæglingsarbejde, som jeg deltager aktivt i, og finder det derfor naturligt at holde sagen internt, siger hun. 

 LÆS OGSÅ: Frustreret landstræner: "Dødssyge at se på"