Skal danske betjente med på drukferie?

12. feb 2014, 13:15
Det er ikke en opgave for dansk politi at holde øje med unges druk i Prag, mener DF.

Dansk politi har ikke noget at gøre i Prag. I hvert fald ikke, hvis det handler om at babysitte de tusindvis af fulde danske gymnasieelever, der tager derned i vinterferien for at gå billigt i byen.

Det mener Dansk Folkeparti ifølge dr.dk.

"Spørgsmålet er, om politiet har ressourcer til det. Jeg vil gerne høre fra politiet, om de mener, at vi har politi nok i Danmark til at sende betjente med til den slags," siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til dr.dk.

Andre politikere bakker op

Kritikken kommer, efter at fire danske betjente i denne uge er taget med til Prag for at forhindre, at festlighederne ender lige så galt som sidste år.

Her klagede en lang række tjekkiske hoteller og restauratører til den danske ambassadør over festlighederne. Flere elever måtte efterfølgende betale erstaning for smadrede hotelværelser, skriver dr.dk.

Derfor er det også helt på sin plads, at betjentene i år er taget med til Prag, mener Konservative.

"Jeg synes, at det giver god mening. Her har vi rigtig mange unge, der tager til Prag, og det giver meget ballade og uro. De tusindvis af unge, der drikker øl i Prag i denne uge, drikker jo ikke øl i Danmark. Så de fire betjente kan godt tage med der," siger retsordfører Tom Behnke til dr.dk.

Også regeringen bakker op om politiets beslutning, fortæller den radikale retsordfører Jeppe Mikkelsen.

- Jeg ville ønske, at det var unødvendigt. Men når det nu gik, som det gjorde sidste år, så synes jeg, at det er fornuftigt, siger Jeppe Mikkelsen.

Politiforbundet: Andres opgave

Men betjentenes udstationering til den tjekkiske hovedstad udløser kritik fra Politiforbundet.

"Vi har ikke været inde over den her beslutning. Jeg stiller spørgsmål ved, om det bør være en opgave for dansk politi. Lige så vel som hvis svenske og norske unge kommer til Danmark og skaber sig tossede, så er det også dansk politi, der står for opgaven," siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til dr.dk.