Skadet på job: Fik 1,4 millioner i erstatning

28. feb 2014, 11:30
En sosuassistent har fået intet mindre end 1,4 millioner i erstatning efter, at hun var udsat for en slem ryg og skulderskade.

En sosu-assistent, der arbejdede i hjemmeplejen, skulle tilbage i 2010 hjælpe en borger på badeværelset. Han faldt og hun greb ham per refleks, men pådrog sig samtidig en grim skulder- og rygskade.

Nu har hun fået en erstatning på 1,4 millioner kroner. Det skriver Fagbladet FOA i dag.

Senere samme år, hvor uheldet skete, blev hun udsat for endnu en rygskade, da hun var i arbejdsprøvning. Herefter blev hun fyret, fordi hun ikke længere kunne klare arbejdet i hjemmeplejen.

Sosu-assistenten, der har valgt at være anonym, siger til Fagbladet FOA:

”Det er hårdt. Jeg havde brugt tid på en uddannelse, jeg var glad for, og så føler man, tæppet bliver rykket væk under en. Man bliver fyret, og så står man der uden noget."

Arbejdsskadestyrelsen anerkendte begge arbejdsskader, men afviste i første omgang, at hun havde ret til erstatning eller godtgørelse.

FOA i Randers gik ind i sagen, og det viste sig, at sosu-assitenten altså havdre ret til erstatning. Samlet set har hun fået skattefri erstatning og godtgørelse på 1.400.999 kroner og dertil en erstatning på 63.351 kroner, som  hun skal betale skat af.

Social- og sundhedsassistenten kan ikke længere arbejde i plejen, men hun er kommet videre med sit arbejdsliv i et andet job.