SFnæstformand: 4 måneder om at svare borger

5. nov 2013, 07:00
Lejre Kommune synes Karin Zwisler er for tidskrævende og har forbudt hende fri adgang. Borgmester og næstformand i SF, Mette Touborg, har siden i sommer blokeret for, at Karin Zwisler kan klage til ombudsmanden.

Borgmester og SF-profil Mette Touborg har siden i sommer blokeret for, at Karin Zwisler kan klage over de forbud, hun har fået mod at kontakte Lejre Kommune.

Så længe hun ikke får svar, kan hun ikke gå videre til Folketingets Ombudsmand. Han er Karin Zwislers eneste mulighed for at få ændret de mange forbud.

Siden februar har hun ikke måttet møde op på rådhusene uden aftale. Hun må heller ikke maile direkte til medarbejdere eller ringe frit til rådhuset.

Kommunen synes, at hun er for tidskrævende.

”Men jeg prøver bare at få nogle svar og logiske begrundelser for de beslutninger, kommunen træffer om hjælp til vores familie,” siger Karin Zwisler.

Hun bakkes op af sin bisidder, der er socialrådgiver, og DUKH, en statsbetalt hjælpeordning for handicappede.

Karin Zwislers familie er hårdt ramt af sygdom, og har brug for hjælp til ting som snerydning, handicapbil og medicintilskud.

Har ventet siden 28. juni

Karin Zwisler protesterede over forbuddene til ingen nytte. Så siger reglerne, at hun skal klage til kommunens bogrmester. Hvis borgmesteren ikke ændrer beslutningen, kan man klage til Folketingets Ombudsmand.

Karin Zwisler sendte sin klage til borgmesteren 28. juni. Så måtte hun vente på, at sommerferien var forbi. Bagefter måtte hun vente måneder på at få et møde en dag, hvor hun også fik sine bisiddere med.

Borgmester Mette Touborg erkender blankt, at det for længe at vente.

”Vi har nogle retningslinjer for svartiderne, og dem skal jeg selvfølgelig overholde. Det har jeg ikke gjort i dette tilfælde. Det er for lang tid at vente. Især når det betyder, at borgeren ikke kan komme videre med sin sag.” siger Mette Touborg.

Alligevel måtte Karin Zwisler gå fra sit møde med Mette Touborg for 14 dage siden uden et svar.

For Mette Touborg vil nu have, at politikerne i økonomiudvalget skal drøfte forbuddene på et møde 12. november. Hun vil have politisk enighed om, om Karin Zwislers forbud skal ophæves.

Mødet ligger kun en uge før kommunalvalget. Men Mette Touborg lover, at Karin Zwisler får svar inden.

I fredags opgave Karin Zwisler. Hun sendte sin sag til ombudsmanden

"Så må ombudsmanden selv prøve at få svar fra borgmesteren. Måske er det nemmere for ham," siger Karin Zwisler.