SFer: Spær polske chefer inde

8. nov 2010, 16:19
Men brug ikke unødig vold, opfordrer topSFer. Desperat, lyder kritikken.

Polske arbejdsgivere skal jagtes og spærres inde i skurvogne. Undlad dog unødig vold.

Sådan opfordrer den populære top-SF’er, Matthias Tesfaye, der netop er blevet valgt ind i sit partis hovedbestyrelse med flest personlige stemmer.

Han mener, det er for groft, at polske byggechefer sniger sig uden om et register, der skal holde styr på, hvilke udenlandske firmaer, der udfører arbejde på dansk grund.

”Så måske skulle vi andre i stedet foretage civile anholdelser, som Bent foreslår? Kaste os over hver tredje polske arbejdsgiver. Pacificere ham. Lukke ham inde i en skurvogn,” lyder den opsigtsvækkende opfordring i dagens udgave af Ekstra Bladet.

”Bare husk: Ingen unødig vold. Ingen peperspray. Ingen håndjern. Og ring til politiet, så snart den kriminelle er afskåret fra at flygte. God jagt!” opfordrer han.

Fysisk magt

Men sådan en opfordring kan være på kant med loven, vurderer professor i strafferet, Thomas Elholm fra Syddansk Universitet.

”Man kan ikke bruge fysisk magt for at fastholde folk for en bagatelagtig kriminalitet,” siger han, dog uden at fælde dom over den konkrete sag.

”Hvis du og jeg kunne stille os op på gaden og anholde folk, som vi mente var kriminelle, ville det jo let kunne føre til vilde tilstande. Retten til civil anholdelse er derfor begrænset,” fastslår han.

Mattias Tesfaye er murer og arbejder som faglig sekretær i 3F, der hårdt har kritiseret regeringen for ikke at håndhæve et krav om, at blandt andre polske firmaer skal lade sig registrere.

Desperat

De Konservatives arbejdsmarkedspolitiske ordfører, Helle Sjelle, siger, at Mattias Tesfaye ”virker desperat.”

”Det er et udtryk for desperation, når civile anholdelser er fagbevægelsens bud på at løse nutidens problemer på arbejdsmarkedet," siger hun.

Hun mener slet ikke, at der er et problem med de polske firmaer og afviser, at ”der hersker wildwest-tilstande i byggebranchen.”