SF vil forhindre rekruttering til bander

16. sep 2008
SF vil forhindre de kriminelle bander, der formodes at stå bag den seneste tids skyderier i København, i at rekruttere nye medlemmer.
Af Laura Kjeldbjerg

Det skal blandt andet ske ved at indsætte socialrådgivere på skolerne og holde længere åbent i ungdomsklubberne.

"Vi har sat mange gode ting i gang blandt andet med socialrådgivere på skoler, og det viser sig at virke rigtigt godt. Den slags skal vi have endnu mere gang i," siger Københavns børne- og ungeborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard (SF) til Nyhedsbureauet Newspaq.

SF er overbevist om, at både indvandrerbanderne og Hells Angels' støttegruppe er i gang med at rekruttere medlemmer blandt utilpassede unge og dermed inddrage flere i den københavnske gangsterkrig.

Men med målrettede tiltag som socialrådgivere på skolerne og længere åbningstider i ungdomsklubberne samt kontingentfri klubber vil SF forhindre, at de unge bliver suget ind i de kriminelle miljøer.

Bo Asmus Kjeldgaard understreger, at løsningen af konflikten er en sag for politiet, men kommunen vil gerne bidrage til at løse opgaven.

"Det her er nu engang kriminelle bander, der kæmper mod hinanden. Det er en opgave for politiet. Så skal vi nok gøre, hvad vi kan fra kommunens side for at sikre, at fødekæden fra de unge vil stoppe, så de ikke bliver rekrutteret af de her bander, der løber rundt for at rekkruttere dem," siger han.

På et pressemøde i Nørrebroparken præsenterede SF's finanspolitiske ordfører Ole Sohn og Bo Asmus Kjeldgaard tirsdag 10 konkrete bud på, hvordan man kan komme den igangværende konflikt mellem rockere og indvandrere til livs.
-Newspaq
faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her