Jacob Mark, her bag sin formand Pia Olsen Dyrh, ser frem til en vild julefrokost. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

SF-stjerne: Jeg meldte mig ind i partiet for at score

17. dec 2019, 15:58
Jacob Mark ville score en pige fra klassen, derfor meldte han sig ind i SF. Da forholdet sluttede var der andre, der stjal hans opmærksomhed, blandt andre Anders Fogh.

Nogle er drevet af indignation og foragt, når de bliver politiske aktive. Men for SF’s gruppeformand var sagen en helt anden:

- Der var en pige, Emma, fra parallelklassen, som var meget flippet og virkelig dejlig. Hun var meget optaget af politik og stemte Enhedslisten. Så jeg tænkte, at det ville øge min chance for at blive kærester med hende betydeligt, hvis jeg lærte at spille guitar og meldte mig ind i SFU - Enhedslisten var alligevel lidt for rabiat til mig. Så det gjorde jeg, fortæller Jacob Mark til Altinget.

LÆS OGSÅ: Tøjbutik konkurs - Rasende kunde kan ikke få sin julegave

Det endte med, at han fik scoret Emma, og de to var kærester i et år. Selvom forholdet sluttede, sluttede hans engagement i SF ikke.

Med Emma ude blev der plads til et andet forbillede, som ikke overraskende var Villy Søvndal, den tidligere formand for SF. Men også en tidligere statsminister har gjort et særligt indtryk:

- Fra den modsatte fløj vil jeg nævne Anders Fogh, fordi han var så struktureret og altid virkede til at være et skridt foran alle andre.  

Derudover afslører den 28-årige politiker, at han elsker julen. Han pynter op allerede i november, ser Love Actually med sin mor og søster og elsker julemusik, og så er der en tradition, han særligt ser frem til:

LÆS OGSÅ: Kongehuset måtte tilkalde Falck

- Jeg glæder mig altid til SF’s julefrokost på Christiansborg, for den er ret vild. Der er typisk også andre partier, der holder julefrokost samme aften, så vi joiner ofte hinanden.