SF's retsordfører Karina Lorentzen ser med lyse briller på regeringens forslag om hårdere straffe for plat og svindel. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

SF-ordfører bakker op om hårdere straf for corona-kriminalitet

25. mar, 17:17
SF's retsordfører, Karina Lorentzen, støtter justitsminister Nick Hækkerups forslag om hårdere straffe for plat og svindel under corona-krisen.

Regeringen har netop fremsat lovforslag om at skærpe straffene for covid19-relaterede forbrydelser. Det sker i kølvandet på, at der under corona-krisen har været flere eksempler på, at kriminelle forsøger at udnytte situationen til deres fordel. 

LÆS OGSÅ: Mand anholdt - solgte håndsprit på falsk hjemmeside

Hos SF forventer retsordfører Karina Lorentzen, at partiet kan bakke forslaget op.

- Vi skal have nærlæst forslaget, men jeg er enig i, at der skal gribes hårdt ind overfor dem, som bruge covid19 til at begå kriminalitet for egen vindings skyld. Det er simpelthen forkasteligt, hvis man vil svindle andre, stjæle værnemidler eller misbruge de store hjælpepakker, som samfundet yder i denne svære tid, udtaler hun og tilføjer: 

- Det er vigtigt, at når samfundet yder store hjælpepakker, at der også følger modkrav med om, at de anvendes til de formål, de er afsat til.

Karina Lorentzen slår dog fast, at forslaget ikke må ramme skævt.  

- Det er centralt for mig, at vi griber ind overfor det grove, meget planlagt og kynisk kalkulerede. Men det er uklart, om forslaget også vil indebære, at den borger, der i angst for selv at blive smittet, og som har taget en enkelt håndsprit, skal sættes i fængsel, udtaler hun og fortsætter:

- Det mener jeg, er forkert – her vil en stor bøde snarere være mere passende.

Ordføreren ser frem til udvalgsbehandlingen, hvor hun vil spørge ind til, hvordan forfalskninger af værnemidler er omfattet, ligesom hun er optaget af, at der også bliver grebet ind overfor fake news om Covid19.   

LÆS OGSÅ: Plat og svindel i corona-krise - Flertal vil fordoble straffe