SF: Glem boligskatten, Børsting

3. sep 2010
Vi rører ikke boligskatten. Det står mejslet i granit, siger SFs skatteordfører

"En kommende S-SF-regering rører ikke ved boligskatten. Det står mejslet i granit."

SF's skatteordfører, Jesper Petersen, reagerer skarpt på, at LO-formand Harald Børsting overhovedet har taget ordet boligbeskatning i sin mund.

Det skete på et møde på Esbjerg Højskole torsdag aften, hvor Børsting sagde, at for ham var skatteskruen ikke fredet - og så nævnte han ordet boligbeskatning. Uden at foreslå øgede boligskatter - men emnet er evig betændt:

Ingen ekstra-skat til dem under en million

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Der er mange, også af Børstings medlemmer, som har købt bolig på toppen af bølgen og der er mange, der ikke kan få solgt deres bolig. Vi vil ikke skabe ny usikkerhed for dem," siger Jesper Petersen.

På mødet i Esbjerg, hvor også FOA's Dennis Kristensen deltog, slog Kristensen fast, at velfærd koster og han mente ikke, at millionærskatten, som S-SF har foreslået er nok. Det synspunkt delte Harald Børsting.

"Jeg er enig i, at velfærd koster og derfor har vi også øget beskatning på banker, millionærer og aktiespekulanter i vores udspil. Men folk, der tjener under en million, skal ikke betale mere i skat," forsikrer Jesper Petersen.