Hvis SFs formand Pia Olsen Dyhr ikke var politiker, ville hun være læge. Foto: Foto: Maria Albrechtsen Mortensen / Ritzau Scanpix - Pexels.com - Collage: A4 Nu

VALG: SF-formand om karrieredrøm: Jeg turde ikke

14. maj 2019
Hvilket job i den offentlige sektor ville du have, hvis du ikke skulle være politiker? Det spørgsmål stiller A4 Nu en række politikere i valgkampen.

Hvis SFs formand, Pia Olsen Dyhr, ikke var politiker, ville hun være læge.

- Hvis jeg ikke skulle være politiker, ville jeg rigtig gerne være læge i det danske, offentlige sundhedsvæsen. Jeg tror, at jeg kunne gøre en kæmpe forskel i menneskers liv. Det at kunne hjælpe folk, ville jeg synes, var enormt tilfredsstillende og spændende. Det ville være et meget livsbekræftende job. 

- For nylig har jeg været i praktik på et hospital og mødt nogle unge reservelæger, som sagde, det, der virkelig mangler, er omsorg og pleje. Når man udskriver patienterne, er det vigtigt at få samlet op og få styr på, at der er nogen, som tager sig af patienter, der ikke kan klare sig selv. Det kan lyde banalt, men det er tiden til at tage sig af den slags, der mangler. Og jeg tænker, at det kan være med til at skræmme enhver væk fra den offentlige sektor.

- Men jeg ville gerne have læst til læge. Jeg skulle så bare have skiftet studie undervejs, men det turde jeg ikke, siger SF-formanden.