SF's politiske leder, Pia Olsen Dyhr, voksede op i et hjem med en alkoholiseret far. Det forsøgte hun ofte at skjule. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

SF-formand i tårer: Jeg havde travlt med at skjule det

18. jan 2020, 09:09
SF's formand, Pia Olsen Dyhr, tilbragte sin barndom i et hjem præget af sociale problemer og alkoholmisbrug.

Formanden for SF var næsten rørt til tårer, da onsdag gæstede Det Politiske Talkshow på DR1. Her fik hun nemlig et gensyn med to pensionister ved navn Laila og Bent Frydshou, der tog sig af hende i hendes barndom, hvor hun voksede op i et hjem med store sociale problemer.  

LÆS OGSÅ: Guide - Udskyd din pension og få flere penge i hånden

Første gang Pia Olsen Dyhr stødte på Bent Frydshou, var da hun som 10-årig skulle starte til kor i Vallensbæk Kirke, hvor han var organist. Hun endte med at få et tæt forhold både Bent og hans kone Laila, som SF-lederen boede hos i en periode senere i livet. 

Men Pia Olsen Dyhr havde problemer på hjemmefronten, hvor hun boede alene med sin alkoholiserede far. Derfor var hun ofte nødsaget til at lyve for at skjule problemer for skolen og i kirken. 

- Jeg havde travlt med at skjule det. Når han ikke kunne komme til forældremøder, sagde jeg, at han var ude at rejse. Min far har aldrig rejst i sit liv, sagde hun i programmet og tilføjede:

- Og når han ikke kunne komme til vores korkoncerter, sagde jeg, at han var på arbejde, selvom han ikke havde et arbejde.

SF-leder forklarede også, at hun til tider skammede sig over, at hendes far ikke altid kunne være der for hende. 

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary dropper økonomisk fidus