Sexgal mand fik polititilhold

31. aug 2009
Det begyndte med harmløse telefonopkald, men endte med trusler om sadomasochistisk tvang. Den 28årige sygeplejerske Katharina måtte tage flugten fra en pårørende.

”Jeg ved, hvor du klæder om.”

Den 27-årige sygeplejerske Katharina kan stadig fornemme den kvalme og angst, der ramte hende, da hun åbnede en sms-besked fra en pårørende til en af de patienter, der lå indlagt på det storkøbenhavnske sygehus, hvor hun arbejdede.

”Det begyndte med, at han ringede til mig, da jeg var på ferie. Først troede jeg, at det var for sjov, men jeg blev klogere. Han var blevet sygeligt forelsket i mig,” siger hun om den mand, der for halvandet år siden begyndte at chikanere hende.

Ekstreme beskeder

Opkaldene blev hyppigere og gradvist mere mærkelige. Han identificerede sig ikke, men ringede fra hemmeligt nummer, husker Katharina, der i dag ikke vil afsløre sit efternavn, når hun er på job.

”Det uhyggelige var, at jeg ikke vidste, hvem han var, eller hvordan han så ud, for han var pårørende til en patient, der ikke lå indlagt på min afdeling, men på afdelingen ved siden af,” fortæller Katharina.

”Og langsomt blev beskederne og mere og mere ekstreme. Det endte med, at han skrev om de mest uhyggelige fantasier, hvor jeg skulle være offer i sadomasochistiske sexlege,” husker hun.

"Jeg ved, hvor du bor"

Det var først, da stalkeren skrev, at han vidste, hvor Katharina boede, og hvor på sygehuset, hun klædte om, at hun gik i panik og tog affære.

”Han skrev også, at han kendte mine arbejdstider, og hvor jeg befandt mig, så jeg flyttede ud til mine forældre. For jeg turde simpelthen ikke sove hjemme, og jeg turde knap tage på job. Når jeg skulle på nattearbejde, ringede jeg og bad portørerne følge mig ind og ud af sygehuset,” siger hun.

Samtidig blev sygehusledelsen orienteret. Stalkeren blev politianmeldt, afhørt og fik et tilhold, der forbød ham at kontakte Katharina. Siden har hun haft hemmelig adresse og telefonnummer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her