Sex og sprut er den sikre vej til jobcenteret

10. jul 2010
Går du med et stort ønske om at ryge på porten med minutters varsel uden løn eller dagpenge, så kommer vi med opskriften her.

Glem alt opsigelsesvarsler og tre måneder med løn. Der er faktisk måder at komme usædvanligt hurtigt ud af døren på din arbejdsplads.

Kodeordet hedder bortvisning. Bryder du en række regler, så kan du smides ud øjeblikkeligt.

Det er selvfølgelig helt uacceptabelt at stjæle eller slå. Men også ting som at sige nej til en arbejdsopgave, lade være med at møde op eller tale grimt om din arbejdsplads kan være grund nok til en bortvisning.

Ryger du ud på den måde, så kontakt iøvrigt altid din fagforening med det samme. Viser det sig, at bortvisningen var uretmæssig kan du få erstatning.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

1) Bliv væk

Du har mødepligt. Hvis du simpelthen ikke møder op på jobbet uden at melde dig syg eller give nogen anden form for forklaring, kan chefen bortvise dig.

2) Gør dit arbejde absurd dårligt.

Du kan bortvises for 'fejl under arbejdet'. Den her et lidt svær, for alle laver jo fejl jævnligt. Men er det tydeligt sløseri, har du oven i købet fået det at vide før, eller har du ikke gjort, hvad din arbejdsgiver giver siger, så er den gal. Det gælder for eksempel, hvis du som murer har fået besked på at sætte rækværk på stilladset og så lader være, så arbejdspladsen bliver farlig. Så kan du stå på gaden uden job på få minutter.

3) Stjæl kunderne fra din arbejdsplads.

'Konkurrerende handling' er absolut ikke tilladt. Du arbejder i en virksomhed, der laver regnskaber for selvstændige – og så åbner du din egen virksomhed i fritiden og tilbyder præcis den samme ydelse. Så kan du ikke sige noget, hvis chefen smider dig ud.

Se de næste fire sikre måder at blive smidt på porten>>