Sex er en privatsag det er løn ikke

16. aug 2010
Sexliv er ikke noget vi har lyst til at udbrede os om på jobbet, men det er løn, viser en undersøgelse. Alligevel oplever mange, at chefen forbyder lønsnak.

Hvad vi foretager os i soveværelset, taler vi ikke om på jobbet. Til gengæld vil vi gerne tale løn.

Det viser en undersøgelse, som fagforbundet HK har lavet blandt 11.500 medlemmer.

To ud af tre er blufærdige omkring sexliv, mens kun to ud af hundrede har det på samme måde med lønnen. 74 procent mener, at man bør tale løn på jobbet.

Alligevel oplever en tredjedel af de adspurgte, at lønsnak på jobbet er tabu. HK's næstformand Mette Kindberg er oprørt over tendensen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Tallene viser jo højt og tydeligt, at alt for mange frygter at tale om løn på jobbet, selv om de gerne vil. Det er kun til fordel for chefen, der kan trykke lønnen og komme af sted med for eksempel at betale kvinder mindre end mænd for samme arbejde," siger hun.

Frygter lønsamtalen

Ifølge samme undersøgelse oplever hver fjerde ulige løn for samme arbejde, men kun 22 procent af disse klager over det. Hver femte frygter lønsamtaler, fordi de synes det er svært at bevise, hvad de er værd.

HK kræver nu lovregler, der sikrer, at langt flere virksomheder laver lønstatistik, så de ansatte kan se, om der hersker lige løn for lige arbejde, for eksempel mellem kønnene.

"Som det er i øjeblikket, er det kun 20 procent af virksomhederne, der har pligt til at lave lønstatistik. Det bør ændres. Både chefer og medarbejdere skal blive bedre til at snakke løn," siger Mette Kindberg.

Ulovligt forbud mod lønsnak

15 procent oplever, at chefen forbyder dem at tale om deres løn med de andre kollegaer.

"Det er ulovligt for chefer at give de ansatte mundkurv på, når det gælder lønsnak. Men det er jo svært for de ansatte at se stort på et sådan forbud. De tænker 'hvad er konsekvensen, hvis jeg alligevel snakker løn?'," siger Mette Kindberg.

Dansk Erhverv er overraskede over undersøgelsen.

"Jeg kan ikke genkende billedet af, at virksomheder giver medarbejderne mundkurv på, når det gælder lønsnak," siger underdirektør Morten Schønning Madsen.

"Den enkelte medarbejder bestemmer selv, om man vil tale om sin løn med kollegaer eller andre. Det må virksomheden ikke forhindre dem i. Der er mig bekendt heller ikke rejst konkrete sager herom," siger han.

Løn - et tabu?
  • 85 procent har intet problem med at kollagerne kender deres løn.
  • 74 procent mener, at man bør tale løn på arbejdet.
  • 61 procent er blufærdige om sexsnak på jobbet.
  • 2 procent er blufærdige om lønsnak på jobbet.
  • 15 procent er blevet bedt om at holde lønnen hemmelig af chefen.
  • 22 procent oplever, at de skal holde lønnen hemmelig, fordi kulturen på jobbet er sådan.
  • 36 procent oplever ulige løn.
  • 6 procent klager over ulige løn til chefen.

Kilde: Undersøgelse af 11.500 medlemmer af HK, fagforeningen for kontoransatte.