Serviceforbundet: Det må være på tide at behandle de syge ordentligt

Torben_Kr__ger_socialr__dgiver_og_John_Nielsen_forbundsformand_Serviceforbundet
Torben Krüger socialrådgiver (t.v.) og John Nielsen forbundsformand Serviceforbundet Foto: Serviceforbundet
3. nov. 2020 12.00
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

INGEN BLIVER RASK AF at blive kastet rundt i systemet. Mennesker, der ikke længere er berettiget til sygedagpenge, men som forsat er syge, bør have en ydelse, der svarer til satsen på sygedagpenge.

Vi mener, at kommunerne ikke bevidstløst skal have lov til at forlænge ressourceforløbene.

LÆS OGSÅ: Enken Janny tæt på at miste huset efter ulykke: Kommunen snupper syges invalidepension

Alle erfaringer viser, at borgerne ikke bliver mere raske eller arbejdsdygtige af endeløse ressourceforløb. De bliver bare fattigere og mere ulykkelige.

Vi hjælper mange medlemmer i fagforeningerne under Serviceforbundet, som oplever lange frustrerende forløb. Deres sygdom er i sig selv en belastning. Og den bliver bestemt ikke mindre af en udsigtsløs rundtur i systemet. Det er ganske enkelt ikke rimeligt.

LÆS OGSÅ: 50.000 er gået glip af invalidepension: 'Der er hul i sikkerhedsnettet'

Samtidig er det sådan i dag, at mange syge går glip af udbetaling fra deres forsikringsselskaber, så længe de er i ressourceforløb eller jobafklaring. Den bliver nemlig modregnet 100 procent i de ydelser, de får fra det offentlige. Og derfor udbetaler nogle forsikrings- og pensionsselskaber ikke invalidepension til borgere i ressourceforløb eller jobafklaring.

Vi skal behandle sårbare mennesker ordentligt, og det kan kun gå for langsomt med at få ændret reglerne
Socialrådgiver Torben Krüger og forbundsformand John Nielsen, begge Serviceforbundet

Så hvis man har fået tilkendt erstatning, kan den svinde ind til ingenting på grund af modregning. Det må være omvendt Robin Hood.

Det er en respektløs måde at behandle i forvejen sårbare borgere på. Derfor hilser vi et forslag fra Karsten Hønge (SF) om at gøre op med regler, der betyder, at borgere kan miste deres ret til sygedagpenge, hvis deres sag trækker ud, og at modregningsreglerne skal laves om, velkommen.

LÆS OGSÅ: Venstre og SF: Syge borgeres invalidepension skal ikke modregnes 100 procent

Vi skal behandle sårbare mennesker ordentligt, og det kan kun gå for langsomt med at få ændret reglerne.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].