20200818-093243-L-1920x1280we
Undgå Christiansborg-fnidder, når pensionsudspillet skal forhandels, lyder opfordringen fra Fagbevægelsens senior- og ældreorganisation Faglige Seniorer

Seniorer: Undgå Christiansborg-fnidder om pensionsudspil

18. aug 2020, 14:10
Mulighed for tidligere tilbagetrækning er både nødvendig og retfærdig, mener Faglige Seniorer, der har et opråb til politikerne: Undgå Christiansborg-fnidder om udspil

Regeringens udspil om tidlig pension skaber en nødvendig tryghed for de mange lønmodtagere, der har arbejdet et langt liv, og som op i 60’erne fortsat må møde ind, selv om de har smerter og er nedslidte.

Det mener Ole Ibsen, der er landsformand for fagbevægelsens senior- og ældreorganisation Faglige Seniorer med 230.000 medlemmer.

- Det er godt, at regeringen nu præsenterer sit forslag, så folk kan få vished over, hvad de kan forvente sig af muligheder. Alt for mange mennesker frygter, at de ikke er i stand til at klare et arbejde helt frem til pensionsalderen. Nu kan de bedre tage stilling til deres fremtid, siger Ole Ibsen til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

LÆS OGSÅ: Knap hver anden DF-vælger: Ret til tidlig pension har betydning for min stemme ved næste valg

Formanden for Faglige Seniorer har et opråb til politikerne:

- Undgå Christiansborg-fnidder om udspillet. Hvis forhandlingerne ender i ingenting, er jeg alvorligt bange for, at det vil give en alvorlig mistillid til politikerne. Der er store forventninger hos lønmodtagerne om, at der bliver lavet en aftale, så man har mulighed for et værdigt seniorliv – også selvom man er nedslidt, siger Ole Ibsen.