Send jobansøgningerne til Pia K

15. jul 2010
Tre gange så mange langtidsledige på ét år bringer følelserne i kog hos Avisen.dks Facebookbrugere. Vi er blevet glemt, lyder det.

Antallet af langtidsledige dagpengemodtagere er tredoblet på ét år - fra 11.200 i april sidste år til 34.500 i samme måned i år.

Læs: Antallet af langtidsledige boomer

Den nyhed bringer følelserne frem hos brugerne af Avisen.dk's Facebook-side Arbejdsløse er ikke idioter!.

"Virkeligt frustrerende og deprimerende bare at gå hjemme og glo og stå op og gå i seng, som man vil. Jeg har selvfølgelig min dejlige familie, venner og dyr til at lyse min dag op, men stadig..." skriver 25-årige Pernille Nykjær Rasmussen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Efter halvandet år uden arbejde er huselv blevet en del af statistikken.

For dårlig hjælp til de arbejdsløse

Jobcentrene er under hård kritik for ikke at tilbyde ordentlig hjælp til de arbejdsløse - hele 6 ud af 10 oplever kurserne, de bliver sendt på, som ubrugelige.

Læs: Ledige: Vi bliver parkeret på cv-kurser

Netop mangelfulde kurser frustrerer Randi Borup Jensen, der er på vej mod sin 39. uge som ledig. Hun føler sig tabt i systemet.

"Det vil da være bedre at bruge de penge på noget, der kunne give mig nogle kvalifikationer, som vil forbedre mine muligheder på arbejdsmarkedet, så jeg ikke skal fylde i statistikken af langtidsledige!!!" skriver Randi Borup Jensen på Facebooksiden.

Marianne: Pia K. er løsningen på vores problemer

Men der en løsning: formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard. Her skal svaret på de langtidslediges sorger findes, lyder det fra Marianne Grann.

"Jamen ORK, Pia K. siger, at når dagpengene løber ud om to år, så er der bare MASSER af arbejde at søge - HUSK lige på det, og send en ansøgning til hende, når du når frem til det punkt!" skriver hun med henvisning til den nylige halvering af dagpengeperioden.

Muligvis med et snert af sarkasme...

Hvad mener du - hvordan er det at være langtidsledig? Og gør politikerne nok for at få dem tilbage i arbejde?

Vær med i diskussionen på Avisen.dk's Facebook-side Arbejdsløse er ikke idioter! eller i kommentarfeltet under artiklen.