Selvudvikleren

1. sep 2009
Selvudvikleren har prøvet mange forskellige ting og er dygtig til at udnytte sine mange erfaringer. Men selvudvikleren bliver ofte overset på arbejdspladsen.

Mens eksperten bidrager med sin store faglighed, stræberen har magt og indflydelse, kaospiloten er ildsjælen med de spændende projektet, er selvudvikleren... tja... ikke nem at sætte ord på.

Selvudvikleren glæder sig til at se sine kolleger og hænger gerne ud ved kaffemaskinen og får en snak om livet, døden - og lidt om arbejde.

Det skal du ikke sige til en selvudvikler:

"Det her har du lavet mange gange før, så kan du ikke lige gøre det igen? Så kan jeg komme videre med den anden opgave..”

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Selvudvikleren interesserer sig ikke for rutineopgaver. Og slet ikke for at arbejde alene. Du kan lige så godt bede dem om at lukke sig inde i et lille mørkt rum i tre måneder. De går helt i sort.

Skal du lokke en selvudvikler til at lave noget af dit arbejde, skal du som minimum underholde ham eller hende imens.

Sådan overtaler du en selvudvikler:

”Vi laver det sammen, og vi kan selv finde den løsning, vi synes er bedst...”

Det bliver klart et ja tak til opgaven, men egentlig er det sjældent nødvendigt at overtale selvudvikleren. De interesserer sig for så mange ting, at de kan se det spændende i det meste. Især hvis man er sammen om det.

Selvudvikleren til firmafest:

Hvis du får en selvudvikler til bords, så kan du vågne op dagen efter ikke bare med tømmermænd, men også med følelsen af at have rykket dig som person.

Selvudvikleren er god til at lytte og stille spørgsmål og bruger gerne en halv fest på at høre om dine problemer med din svigermor og hjælpe dig med at se det hele fra en ny vinkel.