Seks stjerners vin til 80 kroner

7. okt 2010
Endnu en uge med fremragende vine. Gode eksempler på italiensk vin i topklasse til rimelige priser.

Italien er verdens næststørste vinproducent, men der er ingen tvivl om, at det er det land, der har den største variation, når det gælder anvendelsen af forskellige druesorter.

Så det giver faktisk ikke særlig meget mening, hvis man siger, at man bedst kan lide italiensk vin. For det findes ikke i virkeligheden.

Alle områder i Italien er forskellige og har helt forskellige udtryk i deres vin. Det er derfor, de er så spændende.

Derudover er der fremragende vine fra Argentina, som begge er lavet på Pinot Noir druen. Det er ikke Bourgogne. Men det er godt - og meget billigere.Ugens bedste vin

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu herContado, Riserva, Aglianico, Di Majo Norante, Molise, Italien, 2007. 99,95 kroner flasken. På tilbud til 79,95 kroner flasken.

I alle SuperBest-butikkerne. Nærmeste forhandler: 36 13 00 77. www.gobivin.dk

Meget mørk vin. Lakrids og mørke bær i næsen. Lavet på den fremadstormende Aglianico drue, som især i Syditalien bidrager til flotte vine. En fremragende madvin. Lidt stram uden mad.Ugens bedste køb

Bodega fin del Mundo, Pinot Noir, Patagonien, Argentina, 2007. 69,95 kroner. Philipson Wine.

Nærmeste forhandler:7022 6888. www.philipsonwine.com
Endnu en Pinot Noir fra Argentina

Lækre hindbær og jordbærtoner i næsen. Det er ikke uden
grund, at den bliver kaldt Bourgogne-dræberen. Vi du have Bourgogne i samme kvalitet, og med samme Pinot Noir udtryk er prisen en helt anden…

Calafate, Pinot Noir, Neuquen, Patagonien, Argentina, 2008. 89 kroner flasken. På tilbud til 75 kroner flasken. Østjysk Vinforsyning, Vinoble.

Nærmeste forhandler: 87 55 99 00. www.vinoble.dk

Bourgogne-druen Pinot Noir lavet i det sydlige Argentina. Meget frugtrig vin med typiske Pinot Noir toner af jord, stald og røde bær. Dejlig vin.


Morellino di Scansano, Maremma, Toscana, Italien. 2008. 89,95 kroner flasken. Brdr’s vinhandel.

Nærmeste forhandler: 3539 3080. www.dvin.dk

En vin lavet på den klassiske Toscana drue Sangiovese. Det er en vin, der sagtens kan nydes helt ung. Der er klare toner af kirsebærsten, kamfer og krydderier. En velkomponeret vin, der passer perfekt til alt, hvad der er italiensk. Kom blot til at tænke på en kæmpe tallerken med salame og parmaskinke.


Centopietre, Salice Salentino, Carmiano, Italien, 2007. 89 kroner flasken. Vinens Verden.

Nærmeste forhandler: 65 43 44 49. www.wine.dk

Lavet på de to syditalienske kultdruer Negroamaro og Malvasia Nera. Det er spændende at se, at der er så stor forskel på udtrykkene i italiensk vin. En vin med masser af frugt og lækker sødme. Husk
køleskabet i et kvarter, inden den kommer på bordet.
Stor vin til en fantastisk pris.

 


John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006. Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.